Cum creezi un decor in stil oriental

14 iunie 2015 , 1824 afisari

Daca te plictisesti repede si simti nevoia de schimbare, de un decor nou, inedit, incearca sa creezi o atmosfera mai speciala, cum ar fi cea orientala.

Specifice stilului oriental sunt materiale ca matasea, organza, bumbacul si brocartul care, folosite adecvat, vor oferi oricarei incaperi un aer misterios. Dintr-un decor oriental nu lipsesc covoarele traditionale, taburetii din piele sau mozaic, baldachinul care cade lejer si pernele in culori vesele, prezente peste tot: pe canapele, pe jos, in jurul mesei.

Citeste si: Interioare pline de farmec in stil marocan

Reprezentative sunt si accesoriile din metale nobile, inoxidabile, cupele sau decoratiunile din argint, sfesnicele din cupru sau serviciile de ceai din alama.

Lumea orientala a culorilor cuprinde o gama larga de nuante, de la galben radiant pana la rosu intens si portocaliu stralucitor. In topul acestor nuante se afla auriul si aramiul. De asemenea, pentru a reda atmosfera specifica celor 1001 de nopti, ai nevoie de  podoabe scumpe, opulente, cu finisaj auriu.

Citeste si: 10 bai amenajate in stil marocan

Pentru a crea un decor in stil oriental sunt suficiente cateva elemente-cheie: doua canapele, o masuta, un taburet, un paravan si un covor. Decorul poate fi completat cu o serie de accesorii, cum ar fi oglinda cu rama din lemn, cateva vaze si... o narghilea.

Citeste si: Stil oriental in peisaj californian

Pentru un impact mai puternic, alege o masuta cu model floral sau forme geometrice, in jurul careia sa expui cateva pernute. Pe masuta poti aseza un sfesnic, un set de ceai sau o narghilea. Efectul va fi garantat.

Citeste si: Garsoniera in stil oriental

  

Loading...

Comentarii

Newsletter