Cum creezi un decor in stil industrial

12 mai 2015 , 1856 afisari

Amenajarea unei locuinte in stil industrial se bazeaza pe un design aparent incomplet, cu pereti neslefuiti si podele care amintesc de vechile fabrici din epoca industriala.

In general, astfel de interioare detin suprafete largi, ferestre mari, finisaje brute, cu instalatii sanitare din cupru si tevi la vedere. Elementele decorative reduse la minimum reprezinta o alta caracteristica a acestui stil.

Citeste si: 15 dormitoare amenajate in stil industrial

Finisajele contribuie semnificativ la imaginea finala a decorului. Prin urmare, alegerea lor reprezinta o etapa esentiala in procesul de amenajare. Ele au rol constructiv, functional si decorativ, putand constitui punctul de plecare in decorarea incaperilor.

Locuintele mari permit finisarea cu materiale spectaculoase. De exemplu, tavanele inalte fac posibila construirea unor grinzi din beton. Tevile mari, pastrate la vedere, contribuie, de asemenea, la crearea senzatiei de spatiu industrial. Atmosfera poate fi incalzita cu ajutorul elementelor decorative si accentelor de culoare. In apartamentele de bloc, unde incaperile nu sunt foarte inalte, nu sunt recomandate grinzi din beton.

Citeste si: Stil industrial intr-un apartament din Budapesta

Tavanele din beton aparent sunt de mare efect si ofera originalitate oricarei incaperi care se doreste a fi amenajata in stil industrial. Un impact la fel de mare il are si vopseaua decorativa, cu ajutorul careia se poate obtine aspectul de metal brut. Datorita compozitiei, se pot contura suprafete cu look neslefuit, caracterizate printr-o stralucire speciala si efecte cromatice izbitoare. O astfel de vopsea este indicata in interioarele moderne, high-tech.

Citeste si: Baie cu decor indraznet, in stil industrial

Ati fost intrigati de interioarele cu pereti “nezugraviti si scorojiti”? In principiu, este vorba despre o serie de tehnici ingenioase, prin care peretii pot fi finisati in asa fel incat sa se obtina un efect special de brut, neslefuit. Prin alaturarea unor accesorii moderne, in culori puternice si vibrante, va rezulta un decor eclectic, contrastant.

Loading...

Comentarii

Newsletter