Culori în vogă pentru bucătărie în 2017

24 noiembrie 2016 , 1909 afisari

În fiecare an, trendurile în arhitectură și design interior reprezintă un subiect de interes pentru mulți dintre cei care vor ca locuințele lor să fie la modă și amenajate cu gust. 

Citește si: Cele mai frumoase decoraţiuni pentru brad

Orice spațiu ar trebui evidențiat prin volume proporționale, prin forme potrivite stilului care ne reprezintă și, nu în ultimul rând, prin intermediul culorilor potrivite, nu-i așa? 

Dintre toate încăperile unei case, bucătăria rămâne „inima căminului”, așa că modul în care o amenajezi este foarte important, iar cromatica poate schimba radical designul interior. 

Iată câteva sfaturi despre ce culori ar fi bine să folosești în 2017 pentru a da un aspect plăcut bucătăriei. Așteptăm să ne spui care este preferata ta. 

Citește si: Pereții despărțitori de apă – întotdeauna în tendințe

 Accente de culoare

O bucătărie monocromă poate fi monotonă. Dacă preferi ca în bucătăria casei tale să predomine tonurile neutre, este recomandat să folosești accente de culoare pentru a scoate din anonimat fundalul uni. Nu ezita să folosești nuanțe vibrante care să dea vitalitate decorului – tonurile de verde și galben sunt recomandate în acest sens. 

Finisaje metalice

În 2017, accesoriile metalice vor conferi designului bucătăriei farmec aparte. Rolul unor accesorii precum corpurile de iluminat sau mânerele sertarelor va fi să atragă atenția prin aspectul glam creat de una dintre cele mai în vogă culori din sezonul următor – auriul rose. Pregătește-te, așadar, să folosești elemente metalice cu care să creezi contraste surprinzătoare în bucătărie. 

Citește si: Topul celor mai frumoşi brazi împodobiţi de Crăciun

Texturi din cuarț

Cuarțul asigură un aspect natural oricărei bucătării. Este durabil, fiind rezistent la zgârieturi, pete și căldură. Suprafețele de cuarț sunt igienice deoarece materialul nu este poros și, spre deosebire de granit, nu necesită etanșare. Materialul poate avea un finisaj strălucitor sau mat, iar unii producători oferă material texturat. Paleta de culori pentru acest tip de material este specatculoasă și există chiar și compozite cu inserții de aur. Cuarțul nu necesită întreținere, însă este un material scump. 

Chiuvete în culori terne

Gama cromatică propusă pentru chiuvete în 2017 variază între tonuri de bej, gri metalic, antracit și cafeniu. De asemenea, vor fi la modă chiuvetele din materiale rezistente la zgârieturi și care nu se pătează. Important este să le adaptezi corect decorului.   

Citește si: Cum să-ți decorezi casa cu auriu

Sursa foto: http://digthisdesign.net

Loading...

Comentarii

Newsletter