Cele mai hot tendinţe în designul interior pentru 2017

09 ianuarie 2017 , 2893 afisari

La fiecare început de an ne facem planuri pentru următoarele 360 de zile. Dacă te numeri printre cei care au pe lista de “To do” din acest an amenajarea sau reamenajarea casei, îţi oferim câteva dintre cele mai hot tendinţe în designul interior, care te pot ajuta să obţii o amenajare şic şi în trend.

Citește si: Cele mai frumoase decoraţiuni pentru brad

Ca în orice domeniu, tendinţele din amenajările interioare se schimbă şi evoluează în fiecare an. Deoarece culorile reprezintă un element foarte important în designul interior, pornim de la culoarea anului 2017, stabilită de Pantone Color Institute, şi anume greenery (verde crud), pe care designerii o recomandă în amenajările interioare, îndeosebi ca accent în spaţiile guvernate de culori neutre.

Festivalul Salone Del Mobile din Milano şi-a pus amprenta asupra celor mai spectaculoase tendinţe din designul interior, mai ales la capitolul mobilier şi corpuri de iluminat. Designerii prezenţi aici au desemnat trendurile anului 2017, iar în materie de culori putem menţiona următoarele: mov, lila, purpuriu, albastru, dar şi culori energizante precum orange, galben, roz sau roşu.

Îmbinarea unor stiluri diferite, cum ar fi vintage şi modern (vechi şi nou) este o altă tendinţă a anului 2017. De asemenea, este promovată folosirea formelor geometrice în amenajările interioare, cu precădere la mobilier (mese, scaune etc.) şi surse de iluminat. În acest an vor fi puse în valoare lămpile cu design inedit care oferă o lumină difuză şi oferă un plus de intimitate încăperilor.

Citește si: Pereții despărțitori de apă – întotdeauna în tendințe

Nu putem omite accentul pus pe elementele de inspiraţie vegetală şi culorile inspirate de natură. Plantele sunt foarte prezente în tendinţele anului 2017, acestea fiind integrate mult mai mult în designul interior.

Oricum, chiar şi prin elemente de decor simple, fără piese de designer, poţi obţine o amenajare în trend, dacă optezi pentru cel puţin câteva dintre următoarele elemente sugerate de designeri: culori vesele şi/sau naturale, imprimeuri bogate (la toate tipurile de textile, de la covoare, aşternuturi şi până la accesorii pentru ferestre), finisaje inedite din ceramică eclectică, tapet personalizat sau cărămidă aparentă.

Citește si: 8 propuneri cromatice pentru design interior care vor face furori în 2017

Loading...

Comentarii

Newsletter