Bai personalizate cu ajutorul finisajelor

09 septembrie 2014 , 1903 afisari

Exista o infinitate de cai prin care putem personaliza un spatiu, sa il facem sa arate diferit, pornind chiar de la finisaje.

Finisaje care imita cimentul

Daca nu te regasesti in amenajarile clasice sau romantice, poti opta pentru decoruri moderne si nonconformiste, create cu ajutorul unor materiale de finisaj mai putin utilizate. De exemplu, cele care imita cimentul pot da nastere unei bai originale. Atmosfera mai rece pe care o induce poate fi temperata prin adaugarea plantelor sau a unor obiecte din lemn.

Stiplex imprimat

Poate fi utilizat pentru a proteja peretii predispusi sa intre in contact cu apa, fiind impermeabili si usor de sters. Stiplexul este perfect pentru un decor contemporan sau neconventional, datorita texturii si posibilitatilor nelimitate in ceea ce priveste alegerea modelului de imprimare. De fapt, este si marele avantaj al acestui tip de finisaj: iti permite sa alegi singur imaginea pe care o vrei pe perete, fie ca este vorba despre un peisaj, un element natural, o silueta, o forma abstracta sau detalii urbane.

Vopsea decorativa

Tendinta actuala este de a lasa peretii (mai putin expusi la apa) neacoperiti de placi ceramice. Ca alternativa la ele se poate lua in calcul vopseaua decorativa, care permite finisarea peretilor intr-o maniera originala. Cu ajutorul ei se obtin diferite efecte vizuale. De pilda, poti oferi peretelui texturi diverse, tente sidefate, luciri sau modele in relief.

Pentru un aspect fresh si jucaus, utilizeaza culori simple cu ajutorul carora sa realizezi desene sau tipare care sa scoata baia din anonimat.

Calitatea si rezistenta la uzura a vopselelor lavabile aparute in ultimii ani au condus la o mai larga utilizare a lor in spatiile umede, precum baile. Alte avantaje sunt pretul accesibil, timpul de finisare redus si posibilitatea redecorarii rapide prin schimbarea culorii vopselei.

Daca vrei sa oferi baii un look mai aparte, apeleaza la pictura murala. Este o modalitate de decorare mai putin utilizata, dar cu efect vizual garantat.

Loading...

Comentarii

Newsletter