7 decoruri in stil nordic

12 aprilie 2017 , 6016 afisari

Practic, aerisit, elegant si sobru in acelasi timp... Iata care sunt principalele trasaturi ale unui decor realizat in stil nordic. Daca iti doresti acasa o amenajare nordica, inspira-te din propunerile noastre.

Piatra si lemnul se numara printre cele mai utilizate materiale de finisaj. Lemnul se regaseste la pardoseli (parchet, dusumele din lemn) sau tavan (grinzi de sustinere sau pur decorative), iar piatra este utilizata preponderent ca finisaj pentru pereti. Nu de putine ori, aceste materiale sunt introduse in ambient ca elemente decorative: cosuri cu lemne asezate langa semineu sau stive cu lemne in nise create deasupra semineului.

Foto: www.bonami.ro

Intr-un interior nordic, mobilierul este minimal, iar elementele care compun decorul sunt alese cu bun-gust, dar putine, adica cele strict necesare; nimic nu este in plus, nimic de prisos... Aceasta „zgarcenie” in utilizarea obiectelor nu stirbeste din farmecul amenajarii, dimpotriva, ii ofera un aer elegant si aerisit.

Foto: www.bonami.ro

Printre cele mai folosite culori se numara griul, bejul, albul, care ofera in incaperi senzatia de spatiu si libertate. Daca vrei sa ai o amenajare sic, poti aborda si negrul, cu conditia sa fie utilizat in contrast cu alb.

Foto: www.bonami.ro

Intr-o amenajare realizata in stil nordic, intalnim frecvent accesorii groase, cum ar fi covorase din blana sau lana, pleduri groase si pufoase. Pentru ferestre insa, sunt preferate perdelele in culori deschise, cu textura usoara, dar sobra.

Loading...

Comentarii

Newsletter