O casă cu interioare rustice

08 noiembrie 2016 , 2509 afisari

Iată câteva idei creative pentru tine, dacă vrei să îți construiești sau îți amenajezi o casă cu interioare rustice. Dar, mai întâi de toate, trebuie lămurit un lucru: la ce te gândești când spui casă cu interioare rustice?  

Citește si: Garsoniera de 35 mp cu dormitor intim, complet utilat

Când spui interioare rustice te duci cu gândul imediat la decorațiuni și obiecte de mobilier realizate de meșteri populari sau care aparțin unei anumite zone. Spania are rusticul ei, așa cum și Marocul sau Franța au stilul lor propriu rustic. 

Cele mai multe interioare rustice le găsești la noi în cadrul pensiunilor de la munte, dar sunt tot mai mulți proprietari care caută să își amenajeze o casă cu interioare rustice.

Citește si: Amenajarea simpla a unui apartament de 2 camere de 60 mp

Noi am găsit un foarte bun exemplu de casă cu interioare rustice ce pot foarte ușor fi adaptate și iîntr-o casă de la noi, indiferent că vorbim de una de la țară sau de la oraș.

Lemnul și piatra naturale sunt elementele specifice unei case cu interioare rustice. Acestea pot fi regăsite în detalii precum tâmplărie de lemn, lambriuri, grinzi, mobilier realizat manual sau alte mici accesorii și decorațiuni specifice unei case cu interioare rustice.

Probabil te-ai aștepta ca ambientul unei case cu interioare rustice să fie dominat de culoarea maro, însă îți arătăm un exemplu reușit când lemnul este vopsit în alb și nu doar că arată foarte bine, dar este și foarte luminos. Grinzile albe au fost restaurate și sunt la vedere, iar mobilierul din jur este vopsit în culori calde, întregind astfel amenajarea.

Citește si: Amenajarea unui apartament mic, de un minimalism „cald”

Scara care face legătura între parter și etaj în aceasta casa cu interioare rustice este și ea din lemn.

Și la bucătărie grinzile albe sunt la vedere, completate de pereții văruiți în alb. Este o bucătărie în forma de L, cu destule spații de depozitare, și unde s-a investit în minimum de mobilier.

Citește si: 7 locuinte construite in biserici vechi

Cum ziceam și mai sus, piatra este un material specific caselor cu interioare rustice, iar acest lucru este cel mai vizibil pe jos, în dormitor. Această cameră este dominată patul mare, matrimonial și are un aer rustic datorită elementelor care o compun.

Mai multe imagini poți vedea în galeria foto atașată.

Foto: Pinterest.

Citește si: Lux și simplitate într-un apartament din New York
Loading...

Comentarii