Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

18 aprilie 2017 , 3166 afisari

Arhitectura modernă, cu linii și unghiuri drepte şi cu suprafețe vitrate foarte mari, a impus oarecum stilul amenajării interioare a acestei vile din Mogoșoaia. Încăperile spațioase, foarte bine luminate natural, au finisaje de calitate și mobilier scump, adus pe comandă.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Deoarece livingul are doi pereți vitrați și încă două ferestre fixe, pentru o bună izolare termică, proprietarii au folosit sistemul de geamuri de la Rehau, Geo tripan (cu trei rânduri de foi). De asemenea, pentru delimitarea holului de zona de living, a fost realizat un perete din sticlă, cu ușă culisantă, de la Spectrum.

Livingul extrem de spațios este un loc perfect pentru petreceri, proprietarii având mulți prieteni care îi vizitează frecvent. Corpurile de iluminat cu sticlă de Bohemia au fost aduse din Cehia, fiind comandate cu anumite dimensiuni. Canapeaua din piele, de la Rovere, a fost tot o comandă specială, pe care proprietarii au așteptat-o trei luni. Cele două geamuri fixe din living dau un aspect interesant interiorului după ce au fost acoperite cu două panouri decorative traforate.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Pentru finisarea pardoselilor, proprietarii au ales lastre de marmură sau granit, iar în living și dormitoare au preferat un parchet din lemn, special pentru încălzirea prin pardoseală. Pereții au avut parte de un tratament deosebit, căci pe aceștia s-a aplicat mai întâi un strat de var Argenta (care omoară microbii, distruge mucegaiul și ține la distanţă insectele), iar apoi – stucco veneziano.

Casa beneficiază de un sistem de încălzire prin pardoseală de la Rehau, alcătuit din pompă geotermală, cu sonde la 100 de metri în pământ, și din șase panouri solare. Un element inedit îl reprezintă sistemul de aspirație centralizat cu care este dotată locuinţa. În loc de aspirator, în fiecare cameră și pe holuri există prize de absorbție la care se conectează doar furtunul pentru aspirat.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

În dormitoare, paturile ce au cadrul îmbrăcat în piele și tăblia capitonată au fost achiziționate de la Rovere Mobili. Toate tablourile din casă au fost realizate de un pictor din Bacău, Iancu Săndel.

Citește si: În Mogoșoaia: casă de vacanță transformată în reședință permanentă

Băile au fost placate cu lastre de granit cu grosimea de 3 cm.

Pornind de la ideea de a avea un spațiu exterior unde să poată lua masa aproape de natură, chiar și atunci când afară este mai rece, gazdele noastre au dotat terasa închisă cu panouri din sticlă și chiar cu un încălzitor special.

Citește si: Locuinţă modernă, cu suprafeţe vitrate mari

Mai multe imagini cu interiorul acestei vile sunt disponibile în galeria foto.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Loading...

Comentarii

Newsletter