Stilul scandinav îmbrăţişează creativitatea în acest apartament tineresc

14 februarie 2017 , 3335 afisari

Astăzi vă facem cunoştinţă cu un apartament luminos şi aerisit care ne dezvăluie un design creativ ce întruneşte toate caracteristicile stilului scandinav.  

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Decoratorul s-a folosit de culori pentru a evidenţia designul îndrăzneţ al acestui interior. Pereţii albi şi podeaua deschisă reprezintă fundalul perfect pentru stilul scandinav modern şi elementele decorative colorate şi jucăuşe.

Aria de zi amenajată în regim open-space găzduieşte trei funcţiuni: living, dining şi birou. Este suficient să arunci o privire către living ca să observi tabloul cu un cerb hipster care poartă ochelari supradimensionaţi. Această creaţie artistică distractivă nu a fost aleasă întâmplător, având rolul de a relaxa atmosfera serioasă specifică stilului scandinav. Lampa galbenă reprezintă un accent de culoare binevenit. Rafturile deschise ajută spaţiul să se menţină fluid şi aerisit.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Biroul este dotat cu tot ce ai nevoie pentru a fi productiv. Dulapurile albe sunt suficient de încăpătoare pentru depozitarea documentelor, iar poliţele ajută ca lucrurile să fie la îndemână, dar în ordine. Operele de artă expuse de-a lungul peretelui (rame organice din lemn stivuite unul în altul) oferă personalitate şi stil zonei de lucru.

Pe rafturile de deasupra sunt compilate cu măiestrie plante, obiecte şi stivuri cu cărţi aranjate în diferite moduri. Există un echilibru perfect între verdeaţă, piese simpliste şi culori vibrante, dintre care verdele şi galbenul domină paleta de culori.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Zona de lucru se axează pe alb şi pe accentele de culoare introduse ingenios. Obiectele se completează reciproc, definind designul: lămpile de birou în nuanţe pastelate, dulapul galben şi scaunele industriale roşii. Un alt detaliu interesant este textul negru pe peretele alb. În completare vin plantele verzi care creează o conexiune între interior şi exterior.

Masa de lucru funcţionează ca un separator între birou de living. Aici decoratorul a mizat pe puterea contrastelor: două scaune roşii în stiluri diferite, un scaun din lemn şi unul alb.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Pe latura opusă se află zona de dining decorată, de asemenea, cu piese de artă. Acestea sunt expuse pe un perete placat cu cărămidă albă care le pune foarte bine în valoare. Deşi designerul s-a ghidat după principiile de amenajare ale stilului nordic, se poate remarca degajarea cu care a introdus obiectele în decor, fără rigiditate şi reguli stricte.

De exemplu, pe partea stângă, tablourile au fost aşezate mai aproape de sol, iar pe partea dreaptă au fost agăţate neregulat pe un perete. Aşadar, remarcăm aceeaşi utilizare uimitoare a contrastului.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Prin acest proiect, designerul ne transmite un mesaj important: stilul scandinav îmbrăţişează creativitatea. Dacă până acum l-aţi considerat un stil sobru şi simplist, acum aveţi dovada că este la fel de flexibil ca multe alte stiluri.

Pentru imagini cu detaliile amenajării accesaţi galeria foto.

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Sursa foto: www.home-designing.com

Loading...

Comentarii

Newsletter