Solutii de separare a spatiilor intr-o locuinta mica

19 ianuarie 2016 , 4020 afisari

Situat in centrul orasului Taipei, Taiwan, apartamentul din imagini este locuinta si, totodata, spatiul de lucru a doi designeri. Conceptul de amenajare al acestui studio a inclus cateva solutii inedite de separare a spatiilor.

Folosindu-se de spiritul lor creativ pentru a obtine un loc confortabil, designerii de la Ganna Studio au imbinat in acest apartament elemente istorice cu estetica moderna, rezultand un interior frumos si primitor, dar foarte practic pentru activitatile lor.

Citeste si: 10 solutii de design pentru spatii mici

Lemnul a fost utilizat ca un laitmotiv in aceasta locuinta urbana. De la masa de lucru si pana la dusumeaua din lemn cu pattern geometric, elementele din lemn creeaza sentimentul de spatiu atemporal.

Elementele ludice moderne (de exemplu, scaunele) si usa de la intrare pictata intr-o culoare vie (rosu) mentin ideea de spatiu accesibil. Rafturile adanci construite in perete servesc la depozitarea proiectelor si cartilor, dar contribuie si la completarea designului interior.

Citeste si: 20 de solutii de amenajare pentru apartamente mici

O particularitate a acestui proiect este modul in care designerii au ales sa separe camerele. Panourile in relief delimiteaza zona de lucru de zona de dining si bucatarie. Acestea prezinta elemente ornamentale bogate, clasice, cu puternic efect decorativ. In dormitor, perdelele groase de panza pot fi date la o parte sau trase atunci cand e nevoie de mai multa intimitate. 

Apreciind arhitectura unei cladiri vechi (care a servit candva familiilor personalului militar), designerii au revigorat interiorul apartamentului fara a demola sau modifica elementele exterioare fermecatoare.

Citeste si: 5 tipsuri de amenajare a spatiilor inguste

Comentarii

Newsletter