Amenajarea mansardei: speculează fiecare colț

17 noiembrie 2016 , 1443 afisari

Când vine vorba despre amenajarea unei mansarde, mobilierul făcut pe comandă este răspunsul tuturor dilemelor. Sunt mulți proprietari care ori nu se încumetă să își transforme podul într-un spațiu excelent pentru locuit, ori nu reușesc să îi vadă potențialul.

Citește si: Afla daca paturile tapitate sunt potrivite pentru tine

Suntem siguri că, dacă și tu te afli în categoria celor de mai sus, îți vei schimba părerea după ce vei vedea cum a fost amenajată mansarda din imagini. 

Fiecare colț din această mansardă a fost speculat, astfel încât aici nu există pierderi de spațiu. Un proiect realizat de un designer sau de un arhitect te va ajuta să ai o privire de ansamblu asupra mansardei tale înainte de a începe lucrările. Este important acest pas pentru că așa vei evita pe cât posibil atât eventualele pierderi de materiale, cât și situațiile neprevăzute (un cablu tras greșit, o țeavă care trebuia să urmeze un anumit traseu, dar ea nu există la final, o priză lipsă, etc).

Citește si: Cum să protejezi parchetul de zgârieturi: 9 idei creative

Sub geamurile înclinate, televizorul și comodele stau perfect, în timp ce canapeaua de piele și măsuțele pentru cafea completează zona de living. 

În acest caz, geamurile cu suprafețe mari asigură și multă lumină naturală în mansardă. Și unele mai mici, poziționate pe acoperiș, cum au cele mai multe mansarde de la noi, vor asigura la fel de multă lumină.

Bucătăria nu este despărțită de living printr-un perete, ci este pur și simplu delimitată prin masa și scaunele gri. O parte a blatului din bucătărie a fost transformat în bar, astfel că și această zonă și-a găsit loc în această mansardă. 

Strictul necesar în bucătărie

În ce privește mobilierul de bucătărie, acesta a fost făcut pe comandă, special pentru acest spațiu. Dulapurile suspendate ating tavanul și sunt foarte încăpătoare, în timp ce în partea de jos au fost încorporate cuptorul, mașina de spălat rufe și cea de spălat vase. Este o variantă clasică de poziționare a mobilierului în bucătărie și una cu care nu ai cum să dai greș.

Dormitorul se află la următorul nivel și a fost perfect integrat între bârnele casei. Tonurile calde de maro ale mobilierului, cât și ale lenjeriei se completează cu bârnele. 

Vezi mai multe imagini din această mansardă în galeria foto atașată.

Foto: sweetinn.com

Loading...

Comentarii

Newsletter