10 modele de pat pentu dormitoare reusite

11 iunie 2013 , 7208 afisari

Astazi, v-am pregatit 10 modele de pat care sa va inspire in urmatoarele voastre alegeri. Structura acestuia este cea la care designerii apeleaza atunci cand isi doresc sa isi puna creativitatea in practica si sa impresioneze. In primul rand, conteaza materialul din care este realizata. In functie de materiel se pot realiza anumite modele sau nu. De asemenea, materialul seteaza si pretul final.

In al doilea rand, foarte important este stilul pe care designerul doreste sa se axeze. Astfel, daca in plan se afla  un model clasic, tablia este pusa in vizor prin suprafata sa mai generoasa fata de modelele obisnuite, dar si prin felul in care este accesorizata, si aici ma refer la tabliile de pat din lemn masiv cu incrustatii sau simple, dar si la tabliile tapisate in matase, catifea sau alte materiale pretioase. Un model clasic de pat este si cel din fier forjat, de inspiratie frantuzeasca sau cel cu baldachin realizat din acelasi material.

Mai putem intalni paturi minimaliste a caror structura este aproape invizibila sau cele cu design nonconformist, cum ar fi patul cu husa supradimensionata din imaginile de mai sus.

Nu in ultimul rand, culorile contribuie si ele la impactul pe care un anumit model de pat il are in dormitor. Foarte neobisnuite, dar extrem de apreciate, sunt paturile clasice in nuante intense de mov, rosu sau galben. De asemenea, exista situatii in care structura este bicolora sau in degrade. 

Comentarii

Newsletter