Spirala europeana - un simbol al Uniunii Europene

16 iulie 2014 , 1987 afisari

Spirala europeană (European Spiral) este opera arhitectilor Madeoffice si un simbol universal pentru Uniunea Europeana la Grand Place din Bruxelles.

Constructorii sai si-au dorit ca structura sa aiba o putere inconica, aceasta sa poata fi citita la toate scalele, la nivel global si local, pentru a sublinia amplasarea strategica a Bruxelles-ului, importanta sa la nivel global. Designul nu este un simbol auto-referential egoist, ci expresia valorilor universale ale celor 28 de culturi ale tarilor care fac parte din Uniunea Europeana si a istoriei, societatii, unitatii si dorintei lor de a se deschide si de a comunica cu restul lumii.

Inspiratia designului a venit din dorinta de a sublinia pe cat de mult posibil conceptul de "uniune" si dezvoltare simbiotica a tarilor Uniunii Europene. Incepand de la un steag comun ipotetic care ar avea toate culorile steagurilor tuturor tarilor din U.E, creatorii l-au invartit si rulat intr-o viziune unificata. Ceea ce a iesit din aceasta idee este Spirala Europeana de culori.

Decizia de a potrivi noul simbol al Europei cu o forma geometrica in spirala se bazeaza pe multitudinea de sensuri ale acesteia.

Spirala europeana este un muzeu, iar calea in spirala prin acesta ofera o experienta fascinanta vizitatorilor in timp ce invata despre istoria fiecareia dintre cele 28 de tari din UE. Istoria fiecarei tari este legata de a celorlalte, iar alegerile uneia le influenteaza si pe celelalte, asa cum si pliurile spiralei se adapteaza vecinului sau.

Nivelurile cladirii sunt organizate in "insule" functionale si intercontectate prin diverse rampe si lifturi, ducand oamenii prin camere mereu in schimbare.

Pe noi insa constructia ne duce cu gandul la o referinta biblica. Ati ghicit: turnul Babel!

Sursa: www.trendhunter.com

Loading...

Comentarii

Newsletter