Shamshir - tacamurile futuriste

21 martie 2014 , 929 afisari

Toate tacamurile din Shamshir Cutlery, inventia designerilor de la XYZ, se pot grupa astfel incat sa formeze un cerc din otel inoxidabil, aproape plat, in jurul farfuriei. Setul contine 2 furculite si 2 cutite de dimensiuni diferite si o lingura.

XYZ este o firma nascuta in Tbilisi, Georgia. Designerii au imaginat setul Shamshir inspirandu-se din forma pumnalelor cu lama incovoiata, specifice culturii orientale. De altfel, si numele dat prototipului sugereaza influenta zonei estice, cu influente turcesti.

Prea multe nu avem de zis despre aceste tacamuri, designul lor fiind unul deosebit de transparent - “ce-i in gusa si-n capusa”, dupa cum ar spune bunicii nostri. Ni se pare ca aranjamentul care se obtine astfel pe masa este unul destul de futurist si nu l-am recomanda daca idealul tau pentru locul de luat masa este un decor traditional, cu tesaturi pastelate si imprimeuri florale.

In schimb, daca faci parte din categoria celor care reactioneaza mai bine la provocari si manifesti interes pentru decorurile minimaliste, aproape brutale, atunci acest set de tacamuri ingenioase este croit manusa dupa chipul si asemanarea ta!

Recunoastem ca nu stim cat de comode sunt aceste tacamuri si cat de mult au lucrat designerii la capitolul ergonomie, insa credem ca, oricare ar fi efortul depus pentru a te obisnui cu ele, modul atat de firesc in care se aseaza in jurul farfuriei reprezinta un motiv suficient pentru a fi trecute pe lista de viitoare achizitii.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter