Bun pentru iarna: umidificator fara electricitate

29 ianuarie 2014 , 1145 afisari

Mast nu este tocmai cel mai performant umidificator existent pe piata, insa are o trasatura ce-l face foarte atractiv: nu consuma energie electrica, ceea ce inseamna atat facturi reduse la intretinere (pana la urma cine mai vrea inca un aparat de tinut in priza ore in sir), dar si capacitatea de a rezolva problema aerului uscat in cel mai natural mod posibil.

Design-ul lui Mast a pornit de la imaginea velelor unui yacht si este realizat din foi foarte subtiri de chiparos, aschiat de pe lemnul masiv. Calitatea principala a acestor foi foarte subtiri este capacitatea lor mare de absorbtie, putand prelua rapid apa din recipientul in care este fixat. Apoi, suprafata mare obtinuta prin aschierea in foin subtiri poate dispersa la randament mare umezeala in interiorul camerei.

Asta nu este suficient, pentru ca, folosind Mast, poti renunta si la parfumul de camera (uneori, un alt consumator de electricitate). Esenta de chiparos contine si substante volatile asemanatoare cu cele ale lamailor care se disperseaza in aer odata cu vaporii de aer. In plus, lemnul de chiparos este rezistent la putrezire.

Pentru a intelege mai bine ce poate sa faca Mast, vom compara eficienta lui cu cea a unui pahar cu apa pus pe calorifer (metoda cea mai uzuala folosita de cei care nu au un umidificator sau nu vor sa consume energie electrica). Spre deosebire de paharul cu apa, Mast are capacitatea de a oferi o viteza de sase ori mai mare.

Noua ni se pare o achizitie buna pentru lunile de iarna. Este discret, estetic si, cu putina dexteritate si simt practic, poate fi realizat intr-o sesiune de bricolaj!

 

Loading...

Comentarii

Newsletter