Tudor Meiloiu

22 iunie 2009 , 1125 afisari
Anotimpuile de creatie ale maestrului Meiloiu cuprind teme diverse, inspirate din natura: subiecte florale imaginare, in care vegetatia capata colorit straniu, de vis; pasari inchipuite, surprinse intr-un tremur al aripilor; arborele vietii cu radacini infipte in pamant - eterna sursa de energie metafizica, un adevarat narator al vietii in culori.
Lucrarile sale se regasesc in colectii particulare din tara, precum cele ce apartin lui: Gheorghe Lepadatu, Aurelian Hassan, Liviu Berbece, Grigore Grigore, Iulian Capatana, Heike Meier, Bernd Kunzel. In lume, lucrarile sale au calatorit in: Ungaria, Germania, Franta, Belgia, Austria, Noua Zeelanda. In cariera sa de pana acum a sustinut numeroase expozitii personale, incepand cu anul 1970 la Ecran Club, in Bucuresti. Tot aici, in 1971, la Ateneul Tineretului; apoi la Slobozia, in 1993, la Centrul Cultural "Ionel Perlea"; in 1997 Hanul cu Tei - Bucuresti; in 1999, la Caminul Artei si la Casa de Cultura a Ministerului de Interne, in Capitala; in 2000, la Targoviste, la Galeria Alba.
Participa la numeroase expozitii de grup: in 1971, la sala Dalles - Bucuresti; in 1994, la Bienala de arta plastica "Gheorghe Patrascu", Targoviste; in 1995 la Omagiul lui Gheorghe Tattarescu, la Galeriile de arta - Bucuresti; la Tabara Concurs, editia I Pucioasa; in 1997, la Saloanele Moldovei; in 1999, la Palatul CEC, Palatul Cotroceni; in 2000, la Centrul cultural Pucioasa; la Salonul de toamna; la Salonul de arta contemporana etc.

Comentarii

Newsletter