Atelier Ana Wagner

30 iunie 2010 , 952 afisari

Marile muzee ale lumii il expun cu mandrie printre colectiile importante, iar azi, pentru un cadou deosebit il alegem intotdeauna.

Atelierul de creatie este locul in care se materializeaza vise,  impresii de calatorie,  stari si trairi pe care un artist le impartaseste cu generozitate publicului. Odata ce am patruns in interiorul unui asemenea loc incepem sa descifram tainele meseriei, felul in care se defineste, capata forma si stralucire o lucrare. Nu vrem sa deranjam creatorul de frumos din concentrarea muncii sale, vrem doar sa il urmarim in tacere, sa ii intelegem efortul si pasiunea sa, vrem sa surprindem momentul in care se produce, in timp real, materializarea talentului sau.

Temele alese de Ana Wagner aduc in prim-plan personalitatea sa, stilul sau de viata. Pisici calatoare, gulere de dantela, motive de decor din costumul traditional romanesc, case zburatoare, gradini fabuloase suspendate pe o ceasca de ceai, nu abordeaza imaginea clasica a unui decor de portelan, ci sunt surse de inspiratie iesite din comun, ce construiesc un contrast impresionant si definesc o viziune extrem de atragatoare.

Artista a ales acest domeniu inca din timpul facultatii, s-a simtit atrasa de miraculoasa lume a portelanului, desi a absolvit sectia de grafica. De-a lungul timpului a evoluat si filonul sau inspirational, si este strans legat de universul amenajarilor interioare.

Putem vorbi despre trei directii mari abordate de Atelierul Wagner, „Art de la table”, reprezentata de splendidele seturi pentru ceai si cafea sau pentru masa, obiectele decorative, veioze, vaze, sfesnice, piese importante pentru o atmosfera speciala si bijuteriile din portelan, pretioase, ce confera o stralucire aparte fiecarei tinute. 

La fiecare inceput de an se stabilesc tipurile de decor, cu o bogata diversitate de forme si culori, iar temele sunt fie vegetale - dantele, povestea lebedelor, pisicile calatoare, fie personalizari adaptate sugestiei clientilor. In cazuri exceptionale se poate construi o colectie individuala, realizata in exclusivitate pentru o singura persoana.

„Ne adaptam foarte mult dorintelor publicului nostru, putem realiza obiecte cu monograma, cu mesaje atent studiate, realizam astfel intregi declaratii de dragoste sau ganduri frumoase ce transcend vremurile noastre. Acesta este un alt segment al activitatii atelierului nostru, oamenii pot comunica prin intermediul obiectelor ce poarta semnatura Wagner!

Faptul ca putem crea unicate ma bucura foarte mult, iar aprecierea si achizitionarea intr-un ritm in care s-a putut cladi o afacere si o marca deja renumita pe piata imi da o stare de optimism care ma ajuta sa merg mai departe. Ma despart cu greu de obiecte, dar imi incalzeste sufletul faptul ca ajung la persoane cu drag de frumos, care stiu sa traiasca cu stil.

Ceainicul este obiectul meu preferat, reprezinta o constructie foarte interesanta si inteligenta in egala masura, si ma fascineaza numarul infinit de variante de forme pe care poate sa il ia acest obiect. De aici decurge firesc si varietatea decorului, cel care spune o poveste“, ne marturiseste Ana Wagner.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter