Artisti DE 5 STELE la Casa Centrala a Armatei

10 iunie 2009 , 684 afisari
Prin intermediul unor tehnici de executie maiestre, ce comunica un mesaj, o adevarata oda a bucuriei de a trai Casa Centrala a Armatei a gazduit o expozitie de grup, lucrarile unei familii de artisti, patru la numar, ce-si transmit din generatie in generatie suma gratioasa si eleganta a valorilor estetice topite in creuzetul inspiratiei pure.
Fiecare dintre ei, printr-o paleta cromatica vie, aduce in prim-plan o tema, figura umana, silueta gratioasa a unei femei-model, natura intr-o secunda de tacere sau materia ce vibreaza in mâna creatorului.
Lucrarile lui Marcel Chitac au poposit in muzee si colectii particulare din intreaga lume. Este membru titular al Uniunii Artistilor plastici din România si, din 2004, Cavaler al Ordinului "Meritul Cultural" in grad de Ofiter, categoria arte plastice.
Fiica sa, Antusa, ii urmeaza chemarea catre domeniul artistic. Este licentiata in Arte Plastice si Design, specializarea sticla. Tehnica abordata este pâtte-de-verre, in care sticla este una fara pigmenti.
Lucrarile grafice ale lui Romeo Dragnea se inscriu in stilul Pop Art, mai exact: prelucrare digitala dupa fotografie portret. Aceasta abordare are toate elementele unui produs intr-o societate de consum, fiind in acelasi timp accesibil, atragator, sexy si amuzant.
Mihaela Chitac este pictor si poet in acelasi timp, iar volumul "Culoare prin cuvant", aparut in 2006 la Editura Didactica si Pedagocica, ii contureaza neobositele sale cautari in aflarea inspiratiei.
Mihaela Chitac se transpune in opera sale, traieste prin fiecare lucrare, dându-ne astfel ocazia sa privim lumea prin ochii unui artist, mereu fascinat de un colt de lume, de muzicalitatea formelor, de parfumul delicat al trecerii timpului, de material si imaterial.

Comentarii

Newsletter