Arta murala din noroi, minunata si efemera

21 iulie 2014 , 1091 afisari

Pentru editia din 2014 a festivalului de arta de perete din India, artistul japonez Yusuke Asai a acoperit un perete dintr-o sala de clasa de ciclu primar din Maharashtra cu o pictura murala complicata si hipnotizanta facuta din noroi.

Folosind apa si pamand din apropierea scolii, Yusuke Asai si o echipa de 50 de voluntari locali si internationali au pictat tavanul si peretii cu o opera de arta bogata si expresiva numita "Incoltirea vietii in padure - copac parintesc, munte matern".

O nuanta de albastru luminos este fundalul pentru vopsele de culoarea bronzului care au fost aplicate pe pereti si tavan. Foarte multe motive si simboluri, de la animale la oameni, sunt ilustrate abstract intr-o compozitie dramatica si speciala la care nu te astepti in toate locurile salii de clasa.

Elevii scolii pot vedea toate procesele prin care artistul transforma sala de clasa in care invata, aducandu-i mai aproape de creativitate, arta si comunitate. Acest eveniment anual este co-organizate de o fundatie japoneza care incearca sa creeze legaturi intre India, Japonia si arta sprijinind si alimentand schimbul cultural incrucisat.

Sursa: www.designboom.com

Loading...

Comentarii

Newsletter