Aripa de bambus, un refugiu de lux in mijlocul padurii

04 august 2014 , 7722 afisari

Statiunea Flamingo Dailai, un refugiu rezidential situat la o ora distanta de Hanoi, in Vietnam, a fost planificata pentru ca locuitorii orasului sa se bucure de weekend intr-un mediu natural. Complexul, situat in mijlocul padurilor dintre lacul Dailai si muntii din jur, este format din doua cladiri contrastante, ambele proiectate de arhitectii Vo Trong Nghia: “Sala de conferinte Dailai” si “Aripa de bambus”.

Oferindu-le vizitatorilor facilitati de luat masa de lux, “Aripa de bambus” este folosita pe post de spatiu de intalnire, club si cafenea. Apropiindu-se de structura, vizitatorii travearseaza peste pietre de temelie care duc pe sub designul in forma de U. Numeroase tulpini de bambus sunt aliniate metodic intr-un semicerc cu scaune plasate in functie de ritmul designului.

Articulata in jurul unui ochi de apa linistit, constructia de 12 metri latime are un spatiu extern de evenimente in partea din spate cu spatii ample pentru activitati diverse. O cladire de serviciu este pozitionata langa structura care are birouri, bucatarie, pivnita de vinuri, camera VIP, baie si o sala de asistenta medicala.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter