6 idei pentru o grădină personalizată

24 aprilie 2017 , 8341 afisari

Dacă vrei să te bucuri de o grădină atrăgătoare şi personalizată, nu e necesar să faci investiţii mari, ci să pui în practică idei creative şi potrivite cu stilul grădinii.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

În rândurile următoare îţi propunem câteva idei care îţi pot scoate grădina din anonimat.

Construieşte un zid cu ferestre false.

Într-o grădină mare, cu multă vegetaţie, dar fără elemente constructive, simţi că lipseşte ceva. În cazul în care nu te atrage ideea construirii unei pergole, a unui foisor sau amplasarea unui mobilier de relaxare, poţi alege o soluţie originală, şi anume construirea unui zid din piatră... cu ferestre. Cu siguranţă, acest element decorativ va atrage privirile musafirilor şi nu numai.

Citește si: Ce flori se planteaza in aprilie si mai

Introdu multe culori în amenajarea grădinii.

Orice grădină colorată şi veselă este mai atrăgătoare. Aşadar, foloseşte acest truc pentru a te bucura de o grădină primitoare şi plină de viaţă. De exemplu, poţi anima o zonă anostă a grădinii amplasând piese de mobilier (scaune, un şezlong, tabureţi etc.) şi ghivece (în diverse forme şi dimensiuni) colorate şi vei remarca diferenţa.

Citește si: 5 copaci care asigură umbră în grădină

Construieşte un foişor în formă de semicerc.

Cu siguranţă, un foişor “verde” va trezi efectul “wow” în orice grădină. Vestea bună este că se poate construi uşor, cu o investiţie modestă. Acest tip de foişor îl poţi realiza din lemn sau metal. Important este să alegi plantele căţărătoare potrivite astfel încât să îl acopere complet. Desigur, sub foişor, poţi amplasa 2 - 3 fotolii şi vei obţine un spaţiu de relaxare foarte şic.

Citește si: Plantarea și îngrijirea bulbilor de primăvară

Alege un separator în formă de cerc.

Citește si: Ce plante alegi pentru o grădină uşor de întreţinut

Elementele decorative originale sunt foarte apreciate. Aşadar, dacă vrei să delimitezi anumite zone ale grădinii, o poţi face prin elemente care nu obturează priveliştea, dar care au un puternic impact vizual. Ce părere ai de acest separator din fier?

Soluţii creative de tip 3 în 1

Citește si: La ce sa fii atent cand cumperi un apartament in bloc nou?

Ai vrea să te bucuri de un loc de relaxare şi de flori în acelaşi timp? Iată soluţia. O băncuţă tip colţar cu suporturi incluse pentru flori reprezintă o soluţie foarte bună pentru o terasă sau curte interioară. O singură unitate de mobilier joacă simultan 3 roluri: bancă de şedere, suport pentru flori şi element decorativ pentru terasă.

Construieşte un colţ de relaxare romantic.

Citește si: Ce efecte benefice au plantele de interior?

Uneori, chiar şi 1-2 piese de mobilier şi câteva plante sunt suficiente pentru a obţine un spaţiu de relaxare captivant, iar exemplul din imagine este convingător. Un corp de mobilier tip băncuţă cu suport pentru plantele căţărătoare, un scaun în aceeaşi culoare şi 2 ghivece cu flori compun un cadru extrem de atrăgător.

Sursa foto:

Citește si: Cum se îngrijesc coniferele iarna

www.architecturendesign.net

www.pinterest.com

Loading...

Comentarii

Newsletter