Accesorii care inveselesc gradina

20 aprilie 2017 , 6992 afisari

O gradina frumos amenajata capteaza atentia, trezeste admiratia si dorinta de a-ti petrece timpul in ea. Crezi ca de toate acestea sunt “de vina” doar plantele? Ei bine, nu! Accesoriile, de exemplu, pot transforma gradina intr-un peisaj vesel, mirific si cuceritor.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

Desi exista o serie de reguli in amenajarea unei gradini, acestea nu trebuie sa te impiedice sa-ti dai frau liber imaginatiei si creativitatii pentru a o personaliza. Desigur, o gradina spatioasa, “inzestrata” cu diverse plante, indeosebi flori, ofera ochiului multa placere. Cu toate acestea, simti nevoia de ceva vesel, care sa o insufleteasca. Si cum altfel ai putea decat cu ajutorul accesoriilor?

Magazinele de profil iti pun la dispozitie astfel de obiecte realizate din diverse materiale (lemn, fier, plastic, ceramica, ipsos sau ciment etc.), asa ca iti va fi usor sa le cumperi pe cele mai potrivite.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

Foto: www.bonami.ro

Cel mai important este sa te gandesti ce fel de atmosfera vrei sa creezi in gradina ta. In functie de aceasta va trebui sa alegi si accesoriile. De exemplu, cele din lemn sunt foarte potrivite daca gradina si casa au un aer rustic. O caruta sau o roaba din lemn, eventual ornata cu flori, va crea o atmosfera traditionala, rurala. De efect sunt și căsuțele pentru păsări din lemn, cu design jucăuș.

Citește si: 5 copaci care asigură umbră în grădină

Foto: www.bonami.ro

Un farmec aparte il au si accesoriile din fier forjat.

Citește si: Plantarea și îngrijirea bulbilor de primăvară

Foto: www.bonami.ro

Daca iti doresti o gradina plina de viata, atunci orienteaza-te spre figurine decorative in forma de pitici, animale (maimute, iepurasi etc.), insecte si pasari. Accesoriile haioase (ce imita cizmele sau fantomele, de exemplu) sunt ideale pentru persoanele cu un simt al umorului dezvoltat, care sunt adeptele unor amenajari nonconformiste.

Iată și alte exemple de accesorii care pot înveseli grădina:

Citește si: Ce plante alegi pentru o grădină uşor de întreţinut

Citește si: La ce sa fii atent cand cumperi un apartament in bloc nou?

In galeria foto vei descoperi multe alte accesorii simpatice. Enjoy!

Citește si: Ce efecte benefice au plantele de interior?

 

Loading...

Comentarii

Newsletter