Cum poti amenaja o gradina in stil englezesc

17 februarie 2016 , 3250 afisari

Daca iti plac gradinile englezesti ale secolului al XIX-lea, poti amenaja una cu usurinta, langa locuinta ta, in doar cativa pasi:

Citește si: test - nu umbla, nu sterge

1. Acorda-ti timpul necesar pentru a planifica si materializa noua gradina. Lucrurile realizate in graba sunt inestetice si lipsite de calitate, iar un spatiu verde de tip englezesc necesita rabdare, timp, grija si cunoastere a naturii.

2. Combina plante in diferite nuante (mai deschise, mai inchise), dar rezuma-te la maximum patru culori.

3. Un efect interesant e obtinut atunci cand sunt asociate flori de culori opuse in piramida cromatica.

Citește si: Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a IV-a

Foto: thisoldhouse.com

4. Cele mai intalnite plante in cadrul acestui tip de gradina sunt trandafirii, nemtisorii de munte si degetarul, dar in ansamblu s-ar potrivi la fel de bine: anemonele, lavanda, violetele, panselele, garofitele, rododendronul, hortensia in combinatie cu arbusti verzi; plaseaza florile in nuante deschise in zonele umbrite din gradina (galben, roz, alb) pentru a face gradina sa para mai mare.

Foto: michaelbatesgardens.com

Citește si: Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea I

5. Farmecul gradinilor englezesti este dat in primul rand de aspectul lor usor salbatic, aparent nestudiat. Grupeaza elemente de inaltimi sau de latimi diferite si imblanzeste asimetria alegand flori sau frunze cu forma si texturi similare, ghivece in aceeasi nuanta etc.

6. Aceste spatii verzi arata spectaculos si, datorita accesoriilor, surprind si distreaza privitorul; investeste fara griji in detalii de tipul statuetelor, stropitorilor antice si in mobilier de gradina victorian. 

Foto:gardendesign.com

Citește si: 10 tipsuri de amenajare pentru o gradina mica
Loading...

Comentarii