Amenajari Interioare

Un sistem de alarma performant te scapa de hoti?

Locuinta noastra este locul in care noi ne simtim cel mai bine, in largul nostru si, in cele mai multe cazuri, locul in care ne simtim in siguranta. De ce am spus ca in cele mai multe cazuri? Pentru ca vor fi momente in care o sa avem impresia ca tot ceea ce noi iubim poate fi pus in pericol de hoti, lucru valabil in special atunci cand plecam de acasa pentru o perioada mai lunga de timp (de exemplu, intr-o vacanta).

Foarte multi dintre noi asociem sistemul de alarma cu ceva de care trebuie sa dispuna magazinele si firmele, insa acesta isi poate dovedi utilitatea chiar si in cazul spatiilor personale, la care nu are acces publicul larg, precum este cazul locuintei noastre. Partea buna e ca numarul celor care incep sa fie tot mai preocupati de securitatea spatiului privat este intr-o continua crestere, asadar si vanzarile de sisteme de alarma au un trend ascendent.

Astazi noi vom incerca sa raspundem la o intrebare pe care cu siguranta ti-o pui si tu:

  • Un sistem de alarma performant te scapa de hoti?

In cazul acestei intrebari raspunsul este: Da, un sistem de alarma, chiar si unul mai putin performant, va reusi sa te scape de hoti. Nu de putine ori un hot isi va da seama ca locuinta pe care a pus ochii dispune de un sistem de alarma, iar acest lucru il va face sa se gandeasca de doua ori inainte de a da „lovitura”, fiind sanse mari sa renunte la idee.

Daca, totusi, nu il sperie sau pur si simplu nu isi da seama ca locuinta ta are prevazut un sistem de alarma, atunci declansarea sa cu siguranta il va pune pe fuga.

Sfatul nostru este sa iti asiguri, cu ajutorul sau, toate intrarile in casa, fie ca vorbim de usi sau ferestre. Daca bugetul nu iti permite o investitie foarte mare, atunci amplaseaza senzorii in zone strategice ale casei si pune accentul pe incaperea in care ai cele mai multe obiecte de valoare. Recomandarea noastra este insa ca atunci cand nu stii exact care este cea mai buna varianta pentru locuinta ta sa apelezi la un specialist.

Un alt lucru care merita mentionat este acela ca, un sistem de alarma, poate fi echipat si cu senzori care ne ajuta sa detectam la timp un incendiu, scurgerile de gaze, un nivel ridicat de monoxid de carbon, precum si inundatiile. Tine insa cont ca nu toate modelele dispun de aceste avantaje, deci trebuie sa fii atent atunci cand faci alegerea.

Pe final mai remarcam faptul ca putem creste si mai mult eficienta unui astfel de sistem daca il vom combina cu un sistem de monitorizare video. Prezenta camerelor de supraveghere nu doar ca te va ajuta sa iti dai seama cine a incercat sa intre neinvitat in locuinta ta, dar vor descuraja si mai mult hotii sa incerce sa iti patrunda in ea. In plus, daca ai un copil mic, iti va fi mult mai usor sa il supraveghezi in permanenta pentru a avea garantia ca acesta este in siguranta.

 

Related posts

Conceptele nordice KUMA pentru proiectele rezidențiale

Adina Meyers

O casa moderna, ideala pentru o familie tanara

Adina Meyers

TORO Design: luxul la el acasă

Adina Meyers