Amenajari Interioare

Tu stii la ce trebuie sa fii atent atunci cand alegi o pompa de apa?

Atunci cand nu ai la dispozitie apa curenta trebuie sa cauti alternative astfel incat confortul tau sa nu aiba deloc de suferit. O alternativa foarte buna pe care o ai la dispozitie este folosirea pompei de apa submersibila.

Ce rol are o astfel de pompa de apa? Afla ca aceasta poate fi folosita fie atunci cand ne dorim sa aducem mai usor apa la suprafata dintr-o fantana sau put, fie pe cea dintr-un lac ori o alta sursa, cu scopul de a alimenta diversi consumatori.

Am remarcat ca sunt multe persoane care nu stiu sa faca o distinctie clara intre pompa de apa si hidrofor. Desi pare ca sunt unul si acelasi lucru, cele doua sunt destul de diferite. Principala diferenta dintre cele doua consta in mecanismele de pompare diferite. Mai clar, hidroforul aspira apa de la adancime, iar pompa o impinge spre suprafata.

Care este mai buna dintre cele doua? Depinde de modul in care o vei folosi. De exemplu, un hidrofor poate scoate apa de la o adancime de maxim 8-10 metri, deci daca sursa de apa este la o adancime mai mare vei avea nevoie de o pompa de apa submersibila. Randamentul difera si el, acesta fiind in favoarea pompei de apa, rezultatele fiind mai bune chiar si cu pana la 30% fata de hidrofor. Avand aceste date urmeaza sa faci alegerea cea mai potrivita pentru tine.

Daca te-ai hotarat sa iti indrepti atentia catre pompa de apa submersibila, atunci in continuare te vom ajuta sa afli cum faci cea mai buna alegere. Un prim lucru pe care trebuie sa il ai in vedere sunt particularitatile sursei de apa. Sunt mai multe tipuri de pompe, iar fiecareia ii este specifica o anumita categorie de apa (de exemplu, pentru apa murdara este bine sa alegi un model care sa fie capabil sa filtreze impuritatile, iar pentru apele foarte adanci, sa zicem intre 10 si 20 de metri, ai nevoie de o pompa submersibila cu ejector).

Valoarea debitului de defulare este si el un indiciu bun al eficientei pompei de apa. Acesta reprezinta mai exact cantitatea totala de apa (masurata in metri cubi) care este adusa la suprafata in decurs de o ora. Daca ai o locuinta mare si vrei sa folosesti apa si pentru a iriga gradina, atunci este logic faptul ca vei avea nevoie de un debit de defulare mai mare (sa zicem undeva la 4 mc/h).

Sistemul de alimentare poate reprezenta si el un criteriu important de alegere. Aici ai de ales intre un model cu carburant si unul care are nevoie de electricititate pentru a putea functiona. Pentru o locuinta cele mai bune sunt modelele cu alimentare electrica.

Dupa cum ai putut observa, sunt destul de multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare astfel incat sa stii sigur ca ai facut o alegere buna, care sa vina in avantajul tau. Noi ti-am vorbit pe larg, insa daca tot ai dubii, atunci nu ezita sa ceri parerea unui specialist.

Related posts

În Brașov: vilă elegantă înconjurată de verdeață

Adina Meyers

Rolul porţelanurilor în decorarea interioară a caselor noastre

Adina Meyers

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera

Adina Meyers