Amenajari Interioare

Tu stii cat de util este un aspirator cu apa ieftin?

Atunci cand vine vorba de obtinerea si mentinerea curateniei, avem foarte multe solutii la dispozitie, astfel incat sa ne putem usura cat mai mult cu putinta munca. Printre cele mai utile „unelte” pe care noi le avem la dispozitie se numara aspiratoarele. Piata este plina de ele, existand o varietate foarte mare de modele, cu preturi dintre cele mai diverse, astfel incat indiferent de bugetul pe care il avem la dispozitie sa putem gasi exact aspiratorul de care noi avem cea mai mare nevoie.

Desi foarte multi le vad ca fiind unele dintre cele mai banale electrocasnice, lucrurile nu stau deloc asa. Tehnologiile care stau la baza lor pot fi unele dintre cele mai diverse, iar acest lucru face din alegerea unui aspirator cu apa ieftin o decizie destul de dificila, mai ales daca nu suntem foarte familiarizati cu ele. Trebuie asadar ca inainte de a cumpara unul sa ne documentam putin, astfel incat sa detinem un minim de informatii, care sa ne ajute sa luam cele mai bune decizii pentru nevoile noastre.

Dupa cum spuneam, sunt foarte multe categorii de aspiratoare. Pe lista putem gasi aspiratoare cu sac, aspiratoare fara sac, aspiratoare verticale, aspiratoare de mana, aspiratoare cu filtrare prin apa, aspiratoare cu apa, aspiratoare cu spalare si asa mai departe. Lista poate fi continuata. Astazi insa atentia noastra se va indrepta doar catre alegerea unui aspirator cu apa ieftin, iar asta pentru ca ele sunt cele care ne aduc foarte multe avantaje, iar gasirea unui model ieftin si bun poate reprezenta un adevarat „succes”.

Aspiratoarele cu apa pot fi atat cele care dispun de filtrare prin apa, cat si cele cu spalare sau o combinatie intre cele doua. Modelele cu filtrare prin apa sunt bune in special pentru persoanele alergice, iar asta pentru ca ele retin pana la 99% din praful aspirat, fara a-l lasa pe acesta sa ajunga inapoi in aer (spre deosebire de modelele clasice, care au o adevarata problema cu acest lucru). De cealalta parte aspiratoarele cu spalare sunt cele care ne ajuta sa si spalam anumite suprafete, astfel incat sa realizam o curatare si igienizare completa, fara foarte mari batai de cap.

Precizam ca aspiratoarele din aceasta categorie sunt insa cele cu preturi destul de ridicate, asadar nu sunt foarte multe la numar persoanele care sunt dispuse sa plateasca un pret mare pentru un aspirator. La capitolul dezavantaje putem mentiona si dimensiunile mai mari ale acestora, fiind putin mai greu de depozitat, dar nu imposibil.

In ceea ce priveste alegerea unui aspirator cu apa ieftin si bun, aspectele pe care trebuie sa le avem in vedere sunt aproximativ aceleasi ca in cazul oricarui alt model de aspirator. Asadar, pentru inceput, noi iti recomandam sa te uiti care este puterea de aspirare pe care o are acesta. Atentie aici, deorece multi confunta puterea de aspirare cu puterea aspiratorului, cele doua fiind diferite, cea din urma avand valori mai mari si avand relevanta doar in ceea ce priveste consumul pe care il are.

Daca tot am amintit de consumul energetic, recomandam de asemenea ca noul aspirator pe care tu il cumperi sa fie unul capabil sa ofere o eficienta energetica buna, astfel incat sa nu consume foarte mult. Partea buna este ca tot mai multe modele sunt unele economice atunci cand vine vorba de consumul electric.

Pe lista cu lucruri de luat in considerare se mai afla capacitatea de colectare a prafului (deci cat de mult praf poate incapea in recipient, inainte de a fi nevoiti sa il schimbam sau scuturam), prezenta sau nu a unui filtru HEPA (care creste eficienta de aspirare si de pastrare a prafului captiv in recipient), lungimea cablului de alimentare si nivelul de zgomot al acestuia. Nu trebuie sa uitam nici de accesoriile pe care le primim la pachet, ele putand sa ne ajute in mai multe situatii / scenarii posibile.

Related posts

Casa cocheta pe un teren mic

Adina Meyers

Casa curbata, premiu la Brick Awards

Adina Meyers

Alegerea designerilor: ce culori vor fi la moda anul acesta

Adina Meyers