Fiind una dintre incaperile in care ne petrecem o buna parte din timp de-a lungul vietii, bucataria merita un tratament special atunci cand vine vorba de amenajarea sa, astfel incat ea sa ne multumeasca nu doar din punct de vedere estetic, ci si in ceea ce priveste functionalitatea sa.

In articolul de astazi atentia noastra se va indrepta in special pe reamenajarea bucatariei, pe acele mici „actualizari” pe care i le putem aduce astfel incat sa capete un aer modern. Nu conteaza motivul, mereu este un moment prielnic pentru redecorari. Indiferent ca ai in planuri sa inchiriezi locuinta, sa o vinzi sau pur si simplu sa te simti bine in ea, redecorarea bucatariei poate face parte fara probleme din lista cu lucruri de facut in viitorul apropiat.

Una dintre cele mai simple metode prin care putem aduce un aer modern bucatariei este prin „actualizarea” materialului care predomina. Cel mai probabil ai o bucatarie pe care ai amenajat-o cu ceva timp in urma, asadar materialele omniprezente sunt cele care erau in voga la momentul respectiv. In prezent metalul reprezinta cuvantul de ordine pentru o bucatarie moderna. Alege ustensile si electrocasnice care sa fie facute dintr-un aluminiu mat, otel inoxidabil sau cupru.

Schimbarea podelei poate reprezenta de asemenea o solutie la care sa apelezi, mai ales daca aceasta este una monotona. Daca vrei sa aduci un suflu nou bucatariei, atunci o alegere buna poate fi podeaua din lemn, placi ceramice (care imita aspectul de lemn de esenta tare) sau chiar piatra, daca vrei o amenajare in stil rustic cu accente moderne. Avantajul acestora este acela ca rezista mult mai bine trecerii timpului.

Modernizarea blaturilor trebuie sa faca si ea parte din planul de a obtine o bucatarie mult mai atractiva din punct de vedere estetic dar si functional. Si aici ai de ales dintre o varietate de modele si materiale, in functie de care sunt nevoile si preferintele tale.

O bucatarie moderna nu este asa doar pentru ca este amenajata in acest stil, ci trebuie sa luam in considerare inclusiv eficienta energetica a electrocasnicelor care sunt prezente aici. In acest fel salvam si planeta, iar costurile facturii vor fi foarte mici la sfarsitul fiecarei luni. Oricum o sa iti schimbi electronicele din bucatarie pentru a fi unele din materialele amintite la inceputul acestui articol, asadar incearca sa iei in considerare inclusiv eficienta energetica inainte de a cumpara unele noi.

Nu in ultimul rand trebuie sa ne indreptam atentia chiar si catre iluminare. O bucatarie moderna este una luminoasa, care se bucura de prezenta luminii naturale in timpul zilei si o suplineste cu succes in timpul noptii. Legat de corpurile de iluminat noi iti recomandam sa nu te limitezi doar la cele care se ocupa de lumina ambientala, ci sa optezi inclusiv pentru cele de accent (prin care scoatem in evidenta anumite aspecte din bucataria noastra) sau directionate spre o zona de interes (chiuveta, aragaz, cuptor etc.).

Sursa foto: http://www.pinterest.ro

 

Related posts

Tu stii cum alegi in mod corect o combina frigorifica?

Adina Meyers

Caminul meu: Simplu si natural

Adina Meyers

Trucuri de amenajare pentru un living mai puțin generos

Adina Meyers