Amenajari Interioare

Sfaturi care sa te ajute sa ai o locuinta eco si sa faci economii

Pentru foarte multi dintre noi costurile la care ajung utilitatile reprezinta o problema din ce in ce mai mare. Din acest motiv incercam sa facem economii acolo unde putem, iar unde nu… ei bine, strangem din dinti. In acest articol vom incerca sa iti oferim cateva idei care sa te ajute si pe tine sa ai o locuinta mai eco, precum si sa nu mai cheltuiesti atat de mult pe facturi la finalul fiecarei luni.

Primul pas pe care tu il poti face atunci cand vrei sa ai o casa mai eco este apelarea la panourile solare. Acestea se pot dovedi de un real ajutor atunci cand vine vorba de a face economii la finalul fiecarei luni. Intr-adevar, vorbim de o investitie initiala care tinde sa fie destul de ridicata, dar in final aceasta investitie va fi amortizata, asadar nu trebuie sa iti faci foarte multe griji din acest punct de vedere.

Legat de panourile solare trebuie scos in evidenta faptul ca aici avem de ales dintre doua categorii, in functie de care sunt nevoile noastre. Putem sa ne indreptam atentia fie spre doar una dintre ele sau spre ambele. Mai exact, vorbim de existenta a unor panouri solare de apa calda si panouri solare fotovoltaice.

Primele tipuri de panouri solare este destul de clar cum ne ajuta: ele se folosesc de energia oferita de soare pentru a incalzi apa menajera. De cealalta parte, panoul solar fotovoltaic este cel care are rolul de a converti energia care vine de la soare in electricitate. In cazul acestora din urma exista mai multe tipuri, in functie de eficienta pe care o pot oferi: monocristaline, policristaline si hybride.

Un alt pas pe care il putem face spre economisire, dar si spre o caza mai Smart, este reprezentata de instalarea prizelor inteligente. De ce ai da bani pe astfel de prize? Pentru ca ele ne aduc mai multe avantaje. In primul rand, le poti controla foarte usor, chiar prin intermediul unei aplicatii pe care tu trebuie sa o instalezi pe telefonul mobil. In al doilea rand pentru ca iti ofera informatii legate de consumul in timp real pe care il au electrocasnicele tale, atat in timp ce ele functioneaza, cat si in standby. In acest fel o sa stii exact de unde trebuie sa tai atunci cand ai nevoie de o economie semnificativa.

Becurile inteligente reprezinta si ele o investitie care merita luata in considerare, iar asta pentru ca intensitatea lor poate fi foarte usor setata cu ajutorul unei aplicatii de pe telefonul nostru mobil. Nu avem nevoie tot timpul de o lumina foarte puternica in camera, care va avea un consum energetic ridicat, ci de cele mai multe ori o lumina mai slaba, difuza chiar e mai mult decat suficienta. Instalarea unor senzori de miscare pentru becuri poate fi luata si ea in considerare, iar asta pentru ca in acest fel atunci cand iesim din camera ele se vor stinge in mod automat. In acest fel nu mai ai cum sa le uiti aprinse.

Related posts

Un birou vesel te ajuta sa lucrezi cu spor

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii despre folosirea materialelor textile in decorarea locuintei

Adina Meyers

Nuanțele pastel – soluția potrivită în cazul în care dorești o casă colorată

Adina Meyers