A cauta apartamentul mult dorit poate fi un proces de lunga durata, de multe ori obositor. Este necesar sa ai grad de comparatie, deci sa fi vazut in prealabil mai multe apartamente. Desigur, vrei sa faci o alegere corecta, deci restante uriase la intretinere afisate la avizier sau o ghena de gunoi in interiorul blocului pot fi semne clare de alarma. Cum iti dai seama insa ca ai gasit apartamentul pe care il cautai?

Totul nou, modern

Daca ai intrat intr-un apartament nou dintr-un complex rezidential, analizeaza calitatea finisajelor. Parchetul laminat poate fi de diferite grosimi, de la 6 mm si chiar pana la 12 mm. Pentru zone cu trafic intens ale locuintei, de preferat este o grosime mai mare a parchetului. Asadar, pune pret pe calitate. Poti lua cu tine un specialist sau poti intreba dezvoltatorul legat de acest aspect.

Analizeaza gresia si faianta. Vei spune ca toate apartamentele noi au incluse astfel de dotari. Perfect adevarat! Doar ca la unele vei intalni un placaj ceramic de inalta calitate (cel mai probabil produs in Italia). Totodata, exista si alte elemente care fac diferenta, precum chiuveta de la baie sa fie montata pe un blat din stejar, asadar aspectul baii sa fie nu unul nou, modern, ci de-a dreptul ultra modern.

Uitata-te la geamuri, tamplarie, daca poti afirma ca da, se cunoaste calitatea, inseamna ca este un semn bun de a lua in considerare achizitia apartamentului.

Apropierea de zonele de interes

Nu te poti pacali, sa te amagesti ca nu te deranjeaza ca te afli departe de oras. Achizitia unui apartament este de multe ori pentru o viata intreaga, deci tine cont ca in viitor copiii tai vor avea nevoie sa plece la scoala sau in oras. Daca apartamentul este situat aproape de zonele tale de interes, dar si de parcuri, mijloace de transport in comun (inclusiv metrou daca este vorba de Bucuresti), gradinite, scoli, atunci inseamna ca ii poti da o mare bila alba.

Apropierea de magazine, hipermarketuri este si ea un factor imbucurator. Deci pe principiul nu ramane in casa, localizarea buna a apartamentului tau va fi una care te va determina sa faci actiuni la care altfel ai renunta. Daca o gresie care nu iti place o poti schimba, locul in care locuiesti ramane.

Loc de parcare

In orasele mari o masina poate sa fie salvarea. Daca drumul pana la serviciu este unul lung, foarte probabil alegi sa mergi cu masina. Cum ar fi ca seara sa te invarti in jurul blocului si sa nu ai loc sa parchezi, sa fii nevoit sa te duci la cateva blocuri distanta? Deci intreaba proprietarul daca are si loc de parcare. In cazul in care alegi sa iei un apartament de la dezvoltatorii imobiliari, cel mai probabil iti va fi pus la dispozitie locul de parcare (contra cost). Trebuie insa sa iei in considerare ca unii dezvoltatori iti pot oferi chiar si loc de parcare subteran. Foarte probabil ca nu iti place sa dai iarna zapada de pe masina, iar daca te gandesti ca in viitor sa conduci o masina electrica, atunci parcarea subterana unde sa ai propria ta priza, poate fi un confort si un semn ca ti-ai gasit apartamentul visat.

Raport bun calitate – pret

Preturile se invata in urma cercetarii si cautarii. Targurile imobiliare, site-urile dedicate vanzarilor de apartamente, precum si cele ale dezvoltatorilor te vor ajuta sa stii in scurt timp care sunt preturile din piata. Daca la o prima vedere iti poti dea seama de cifre, de calitate te vei convinge doar la fata locului. Asadar, este bine sa mergi sa vizitezi pe cat iti permite timpul si apoi sa analizezi daca pretul nu este cumva mult prea piperat. Acopera apartamentul majoritatea criteriilor pe care ti le-ai pus pe lista? Ce esti dispus sa platesti, zona, numarul de metri patrati?

Un raport bun calitate pret insemna in definitiv ca apartamentul sa se incadreze in bugetul pe care tu il ai alocat, suma pe care o poti lua de la banca (in cazul in care faci credit) si sa iti ofere criteriile principale pe care le cauti la o locuinta. Pentru tine important poate fi apropierea de centru sau poate iti doresti un apartament nou langa zone verzi, cantareste deci daca ceea ce iti ofera poate fi atins cu bugetul detinut. Foarte important, tine cont ca vei avea cheltuieli suplimentare cu notariatul sau mobilarea.

Succes la cautari! Apartamentul potrivit tie sa castige!

Related posts

COMUNICAT DE PRESA PIAROM

Adina Meyers

Tot ce trebuie sa stiti despre cum se realizeaza fundatia casei

Adina Meyers

Ce pavaj alegi pentru aleile din curte?

Adina Meyers