Camera copilului este una dintre incaperile care trece prin multe transformari de-a lungul anilor, mai ales din cauza faptului ca cei mici isi schimba rapid preferintele si interesele odata cu varsta. Schimbarea perdelelor este o modalitate facila de a schimba aspectul camerei, insa alegerea lor se supune unor reguli.

Daca vrei ca perdelele pentru care optezi ca aiba o viata mai lunga, atunci o idee buna ar fi sa alegi unele simple, care nu sunt influentate de o pasiune de moment a copilului tau. In plus, ele sunt predispuse accidentelor, prin urmare este bine sa te asiguri ca acestea au materiale durabile, pentru mentenanta carora poti folosi masina de spalat.

Atunci cand alegi imprimeul, ia in calcul varsta si sexul copilului, dar si interesele acestuia. Fiind o suprafata mare, imprimeul draperiei poate indeplini un rol educativ sau de stimulare a imaginatiei, mai ales atunci cand cel mic este la o varsta frageda. O perdea cu personaje din desene animate s-ar putea sa nu fie cea mai buna idee, deoarece gusturile celui mic se schimba cu o viteza uimitoare si, in timp, imaginile alese pot deveni obositoare. La varsta scolarizarii, imprimeul poate sa fie unul abstract, rezultatul fiind incurajarea proceselor de gandire si dezvoltarea gandirii matematice.

Din punctul de vedere al sigurantei, trebuie sa te asiguri ca metoda de prindere a perdelelor este una cat se poate de solida. Acest aspect este valabil mai ales in cazul copiilor aflati la varsta la care se plimba in genunchi si invata lucruri noi despre mediul inconjurator prin pipaire. Copiii foarte mici nu stiu sa-si dozeze puterea, prin urmare poti avea surpriza sa traga de perdele cu multa forta. In astfel de cazuri, alte optiuni de luat in considerare sunt storurile sau perdelele care se opresc la inaltimea pervazului.

Tot in cazul in care copiii sunt foarte mici, este bine sa eviti perdelele cu elemente decorative care se pot desprinde si pe care cel mic la poate ingera, cum ar fi margelele sau franjurii. Mai mult, ai grija ca materialul din care este realizata perdeaua sa nu fie usor inflamabil, ca organza sau voalul. Desi cazurile sunt rare, cei mici sunt imprevizibli, asa ca este mai bine sa fii prevazator.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare este sa asiguri, prin intermediul perdelelor pe care le alegi, un bun control al intensitatii luminii. Copiii sunt mai sensibili la variatiile de lumina si temperatura, iar calitatea somnului lor depinde in mod direct de acesti factori. Cum un regim sanatos de odihna influenteaza cresterea celui mic, este bine sa poti filtra lumina puternica din timpul pranzului, dar si sa o blochezi total in timpul somnului de dupa amiaza.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

 

Related posts

Ai dureri de cap? Cauza poate fi poziția greșită la birou și scaunul folosit

Adina Meyers

Vrei sa schimbi rapid fata locuintei tale? Redecorarea este mai simpla ca niciodata daca tii cont de aceste sfaturi

Adina Meyers

Cina in stil toscan

Adina Meyers