Amenajari Interioare

Pentru siguranta ta e bine sa stii cum sa alegi un senzor de gaz eficient

Alegerea unui senzor de gaz de calitate nu putem spune ca reprezinta un moft, ci din contra, o adevarata necesitate. Cu totii am vazut cat de periculoase sunt scaparile de gaze, multe persoane pierzandu-si anual locuinta sau chiar viata din cauza acestora. E bine sa stim din timp daca aceste scapari, indiferent cat de mici sunt, exista, astfel incat sa putem elimina orice risc asociat unei astfel de probleme.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa stim cum sa alegem cele mai bune detectoare gaz. La o prima vedere suntem tentati sa credem ca alegerea este una usoara. Insa trebuie sa tinem cont de cateva caracteristici inainte de a scoate banii din buzunar, astfel incat sa avem siguranta ca am luat cea mai buna decizie pentru nevoile noastre, dar mai ales pentru siguranta noastra.

E bine sa privim o astfel de achizitie ca pe una care ne poate salva viata, iar asta pentru ca un detector de gaz bun este capabil sa ne protejeze impotriva scurgerilor de gaze. De-a lungul timpului tehnologia a evoluat foarte mult, iar aceste aparate au devenit tot mai eficiente, precum si mult mai accesibile din punct de vedere al pretului. Haide sa vedem impreuna, pe scurt, la ce trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa cumperi un senzor de gaz eficient pentru locuinta ta.

Primul pas este sa te hotarasti asupra tipului de senzor de gaz de care ai nevoie. Aici ai doua variante la dispozitie: portabile sau de perete. Cel mai probabil tu iti vei indrepta atentia catre cele din a doua categorie. Si aici avem de ales dintre mai multe tipuri, si anume dintre un dispozitiv clasic (simplu) sau un detector de gaz si monoxid de carbon. Cea din urma varianta este de preferat in special atunci cand suntem constienti de existenta unui risc destul de ridicat de eliminare a monoxidului de carbon in incapere.

Dupa ce ne-am hotarat asupra acestui aspect, urmatorul pas pe care trebuie sa il facem este sa ne gandim cam care vrem sa fie sensibilitatea senzorului de gaz. Ea poate fi cuprinsa intre 5 si 25%, procentele fiind diferite in functie de modelul pe care vrem sa il cumparam. Ce recomandam noi aici? O sensibilitate cat mai mare (insa nu exagerat, pentru a nu se activa senzorul chiar si atunci cand folosim un simplu spray de mobila), astfel incat sa putem stii din timp de existenta unor scurgeri de gaze. Intr-adevar, pretul va fi putin mai ridicat, dar pana la urma e bine sa nu ne uitam la bani atunci cand vine vorba de siguranta noastra.

Intensitatea alarmei in cazul in care senzorul detecteaza scurgeri de gaz este de preferat sa fie una cat mai mare, astfel incat sa fim siguri ca o vom auzi. Pe piata sunt producatori care pun la dispozitie modele care ne pot avertiza inclusiv prin trimiterea unui SMS sau a unui apel pe telefonul mobil, astfel incat sa stim de pericolul existent chiar si atunci cand nu suntem acasa. Pretul variaza, desigur, in functie de prezenta sau nu a unor astfel de dotari.

Related posts

Coraiul – culoarea vedetă a anului 2019

Adina Meyers

Cum să agățați corect imagini pe pereții dumneavoastră. Cele mai interesante piese de colecție care îți pot lua ochii

Adina Meyers

Accesorii care nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa moderna

Adina Meyers