Patul este unul dintre cele mai importante obiecte din locuinta noastra, pentru ca este cel care ne ajuta sa ne relaxam, sa ne odihim si sa ne luam portia de somn de care avem nevoie. Tocmai de aceea este foarte important sa ii acordam atentie si sa stim cum il mentinem intr-o stare perfecta, astfel incat acesta sa contribuie corect la bunastarea vietii noastre.

In continuare iti prezentam 7 pasi pentru un pat perfect, dupa sfaturile designerului Scot Meacham Wood care a lucrat mai demult la Ralph Lauren, iar acum are propria sa firma de design.

  1. Asternuturile

Exista o multime de factori, de la fibra, la tesatura si numarul de ate. Din punctul de vedere al fibrei, se recomanda asternuturile din bumbac 100%, dar si matasea este o varianta.

Daca alegi bumbacul, te poti orienta spre Pima sau Egyptian Cotton. La tesaturi, exista cele textile, din saten si cele saten-textile care sunt mai lucioase si mai luxoase.

Cand ne referim la numarul de ate, asternuturile ar trebui sa fie formate din mai putin de 200 de ate in compozitia asternuturilor.

  1. Monograma

Aceasta este cea mai usoara cale de a-ti personaliza patul. O monograma personala – atat ca font, culoarea atei si stilul pe care il alegi –  poate sa spuna foarte multe despre tine.

  1. Culoarea si tema

In general este bine sa alegi niste asternuturi clasice, dar poti opta si pentru perne decorative sau paturi cu diferite modele pe care sa le arunci peste pat.

Pernele cu fel si fel de motive dau un aer foarte placut unui ansamblu de asternuturi si sunt foarte potrivite pentru a ti le personaliza dupa bunul plac.

  1. Cum alegi perna potrivita

Sa ti minte ca pernele sunt disponibile in mai multe feluri de materiale, deci poti experimenta fara limite. Conteaza foarte mult felul in care dormi (pe o parte, pe spate, pe burta), deci cand iti alegi o perna, intreaba vanzatorul si alegeti perna potrivita pentru tine.

  1. Gandeste “in afara patului”

Intotdeauna va fi vorba despre mult mai mult decat asternuturile patului atunci cand vine vorba despre stilul si designul camerei tale. Uita-te la cum arata noptiera, de exemplu si adu-ti aminte ca aceasta este obiectul pe care il vei vedea prima oara dimineata cand te trezesti. Niste flori ar reprezenta varianta perfecta de a se afla pe noptiera sau o fotografie cu o amintire placuta. O lumanare decorativa ar putea fi o varianta sau chiar o carafa cu apa care sa iti fie alaturi in caz de nevoie.

  1. Tehnologia

Potrivit mai multor studii, este bine ca sa iti tii computerele si telefoanele in afara dormitorului, pentru ca acestea iti pot afecta somnul, deci incearca pe cat posibil sa stai cat mai departe de aparatele electronice atunci cand dormi.

  1. Fa-ti mereu patul

Da, in fiecare dimineata sa iti faci patul. Vei vedea ca aceasta rutina te va face sa fii mult mai organizat si iti va da mai mult chef de viata.

 

 

Related posts

Feliatoare – electrice sau manuale?

Adina Meyers

Decorarea pereților cu oglinzi. Ce trebuie să ai în vedere

Adina Meyers

Seturile de veselă – accesorii șic pentru casa ta

Adina Meyers