Amenajari Interioare

Merita sa investesti intr-o masina de spalat rufe cu uscator? Afla care sunt avantajele si dezavantajele sale

In ultimii ani viata noastra s-a usurat tot mai mult, prin lansarea pe piata a unor electrocasnice capabile sa ne ajute in majoritatea aspectelor vietii. Astazi atentia noastra se va indrepta catre hainele curate, proaspat spalate, si modul in care le putem obtine asa in cel mai scurt timp posibil. Mai exact, discutia va fi despre masinile de spalat rufe cu uscator incorporat.

De-a lungul timpului au existat numeroase discutii pe marginea acestui subiect, iar multe dintre ele au fost contradictorii. Sunt persoane care pur si simplu adora acest tip de aparat electrocasnic, dar si persoane care nu vor sa auda de el. Adevarul este undeva la mijloc, iar asta pentru ca masinile de spalat cu uscator au atat avantaje, cat si dezavantaje, iar alegerea noastra trebuie facuta tinand cont de acest lucru, precum si de nevoile noastre.

Ce avantaje ofera masina de spalat rufe cu uscator incorporat? Ei bine… este un electrocasnic de tip 2 in 1. In trecut daca voiai un uscator de rufe trebuia sa te asiguri ca ai suficient de mult spatiu, deoarece acesta ocupa la fel de mult precum masina de spalat rufe. Acum iata ca cele doua pot fi una si aceeasi. Economisim foarte mult spatiu, iar daca vrei ca tu sa porti hainele la scurt timp dupa spalare consideram ca investitita merita. Citeste insa in continuare pentru a vedea daca si tu esti de aceeasi parere cu noi sau nu.

Asadar, despre un prim avantaj am vorbit deja, si anume spatiul pe care il economisim, spatiul necesar fiind de doua ori mai mic decat in cazul achizitionarii unei masini independente de uscat rufe. Un alt avantaj este dat de uscarea mult mai rapid a rufelor. Practic nu trebuie sa mai asteptam o zi intreaga sau poate chiar mai multe pentru a putea purta hainele proaspat spalate. Daca in timpul verii mai putem trece cu vederea acest aspect, iarna cand pur si simplu nu avem unde sa uscam hainele problema devine una destul de greu de ignorat.

Sanatatea noastra va avea si ea de castigat de pe urma folosirii acestui electrocasnic. In ce sens? Tu nu vei mai fi nevoit sa iti usuci hainele in aer liber, lucru care poate duce la captarea mai multor microbi care pot intra in organism la contactul hainelor cu pielea. Astfel de probleme de ordin igienic sunt valabile si in ceea ce priveste uscarea hainelor in spatiile comune de la bloc. Poti spune ca preferi sa iti usuci hainele in casa, asa ca nu esti afectat atat de mult. Gresit. Nivelul de umiditate va creste destul de mult, ceea ce va favoriza formarea mucegaiului si igrasiei. Din nou, sanatatea noastra va avea de suferit.

Desigur, masina de spalat rufe cu uscator are si dezavantaje, insa in multe cazuri ele pot fi trecute cu vederea. Un prim dezavantaj este dat de pretul mai ridicat pe care il are fata de modelele standard. Un alt dezavantaj este dat de cantitatea de rufe pe care o poate usca intr-o singura sesiune. De exemplu, daca capacitatea de spalare a unei asftel de masini de spalat rufe este de 7 kilograme, atunci capacitatea de uscare nu va depasi 2.5 kilograme.

Related posts

Lenjerii de pat pentru confortul întregii familii

Adina Meyers

Puterea florilor în decorul interior

Adina Meyers

Sfaturi de decor pentru casă: Cum să-ți impresionezi oaspeții?

Adina Meyers