Amenajari case Amenajari Interioare

În Corbeanca: o casă care oferă confort și multă liniște

Achiziționată în faza de proiect, deoarece proprietarilor le-a plăcut foarte mult conceptul, această casă din Corbeanca a fost printre primele construite, din cele 30 de vile ale proiectului pilot Flamingo Garden Residence.

Construită pe două niveluri (P + 1), locuinţa a fost agreată de proprietari deoarece este oarecum dispusă sub forma a două apartamente. La parter se află zona de zi, cu living, bucătărie, baie și bar, dar și o zonă separată, pentru părinți, alcătuită din dormitor matrimonial, birou, două dressinguri și două băi. Etajul, destinat exclusiv copiilor, găzduieşte două dormitoare, o baie și un living.

Fiind integrat într-o comunitate cu 30 de proprietăți, imobilul beneficiază de o curte proprie de 750 de metri pătraţi, dar și de acces la un spațiu verde comun, desfășurat pe o suprafață de 5.000 de metri pătraţi, dotat cu piscină, foișor, loc pentru grătar, loc de joacă pentru copii și multă verdeață.

Grădina, amenajată în 2008, când au fost gata casele, este deja matură, oferind arbori umbroși, cu coroana bogată, liziere înalte de tuia și garduri vii, bine delimitate.

Interesant este faptul că vilele, inspirate de stilul de viață american, nu au garduri, nici împrejmuiri în partea din față a proprietății, spațiile deschise, acoperite cu gazon, dând senzația de libertate.

Totuși, în partea laterală a vilei și în cea din spate, curtea oferă familiei intimitate și suficient spațiu pentru crearea unui loc împrejmuit pentru animalele de companie.

Arhitectura casei are un farmec aparte, aspectul exterior numărându-se printre punctele forte ale complexului de vile. Construită pe structură din lemn, locuinţa are pereți de tip sandwich, fiind foarte bine izolată. Acest sistem de construcție, inspirat de casele din Canada, este optim din punctul de vedere al consumului energetic şi asigură o rezistenţă foarte bună la diferențele mari de temperatură.

În ceea ce privește arhitectura exterioară, finisajul din cărămidă aparentă are un aspect clasic, ce amintește de casele tradiționale englezești. Fațadele nu sunt foarte înalte, din cauza pantelor acoperișului ce coboară destul de mult, însă fiecare are personalitatea sa, dată fie de ferestrele mari, cu șprosuri și ancadramente, fie de arcadele înalte și elegante, fie de lucarnele ce străpung acoperișul.

La obținerea aspectului idilic al vilei conlucrează un mix de elemente arhitecturale, însă cel mai de seamă este finisajul cu clincher, realizat manual, placă cu placă, de către o familie din Germania.

Acoperișul jucat are pante numeroase, fie suprapuse, fie intersectate, care conferă dinamism construcţiei. Învelitoarea din țiglă Bramac se potrivește perfect cu cromatica fațadelor, dar și cu stilul arhitectural. Intrarea principală, cu acoperiș ieșit în consolă, imprimă fațadei un aer intim, dar totodată elegant, datorită celor două coloane albe, cu capiteluri.

Foișorul hexagonal, construit din lemn, are dimensiuni generoase, pentru a face față atâtor familii numeroase, puse pe distracție. Corpurile de iluminat pentru exterior, în formă de felinare, întregesc aspectul pitoresc al fațadelor.

Tufele mereu verzi dau grădinii un aspect proaspăt tot timpul anului.

Piscina de dimensiuni olimpice este locul de socializare preferat al celor 30 de familii fericite.

La petrecerile în aer liber au voie chiar și animalele de companie, care, în restul timpului, au spații îngrădite pe fiecare proprietate.

Detalii care contează

Amplasare: Corbeanca

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 2 (P + 1)

Număr camere: 6

Suprafață locuință: 300 mp

Suprafață teren: 750 mp

Anul construirii: 2008

Pentru mai multe imagini accesați galeria foto.

Material realizat cu sprijinul Flamingo Park Corbeanca, www.flamingopark.ro, tel.: 0726.558.855, office@flamingopark.ro

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

 

Related posts

Black Friday: Pune intr-o lumina noua caminul tau!

Adina Meyers

8 tipuri de tapet pentru toate gusturile

Adina Meyers

Amenajarea unei garsoniere in stil scandinav

Adina Meyers