Cele trei luni ale toamnei ne încântă cu decoruri naturale splendide, din care ne putem inspira pentru a crea în locuinţele noastre interioare calde, primitoare şi romantice. Iată câteva idei simple pentru a oferi spaţiului de acasă un look boem, de sezon.

1. Elemente vegetale uscate

Sunt o parte din „recuzita” pe care o pune la dispoziţie acest anotimp pentru a da căminului naturaleţe şi poezie. O ieşire în parc nu e doar foarte plăcută, ci şi practică. Astfel, în timp ce vă plimbaţi pe alei, vă puteţi „aproviziona” cu frunze uscate multicolore, cu ghinde şi conuri, pe care să le folosiţi apoi în amenajare. Indiferent că le integraţi ca atare în decor sau realizaţi din ele aranjamente, colaje, tablouri etc., cel mai important este că îşi vor pune imediat amprenta asupra spaţiului.

2. Culori din natură
În afară de elementele vegetale adunate din natură, de care am amintit mai sus, o altă modalitate simplă de a sugera ideea de toamnă o reprezintă culorile calde. Din păcate, adesea, acest anotimp este considerat pe nedrept „gri”, „tern”, „deprimant”, când, de fapt, lucrurile stau cu totul altfel. Toamna, natura dă un adevărat spectacol, în care protagoniste sunt culorile splendide, ce variază de la marouri şi bejuri până la galben, verde stins şi roşu aprins, parfumurile îmbietoare de fructe şi legume ajunse la maturitate şi lumina cu totul specială. Aşadar, mizaţi pe culori precum maro, bej şi gri, iar pentru un plus de dinamism, completaţi-le cu galben, verde stins şi roşcat, sub formă de accente. Atenţie însă cum le combinaţi şi în ce cantităţi!
 

3. Lemn brut

Adus în mijlocul căminului, lemnul brut, neprelucrat, are o căldură şi o frumuseţe aparte, pe care nu le poate egala niciun alt material. El reprezintă o prezenţă din ce în ce mai des întâlnită în amenajările interioare contemporane, explicabilă prin dorinţa de reîntoarcere la natură, simplitate şi autenticitate. O buturugă amplasată lângă şemineu şi folosită pe post de scăunel, o măsuţă noduroasă, din lemn masiv, un trunchi de copac integrat în ambientul interior sunt câteva idei la îndemână pe care le puteţi avea în vedere dacă vreţi să fiţi mai mai aproape de natură.      

4. Decoraţiuni de sezon

Alese cu atenţie, micile decoraţiuni sunt întotdeauna de mare efect. Combinaţi mai multe lumânări de dimensiuni şi forme diferite, în culori specifice toamnei, şi veţi obţine un aranjament plin de farmec. Nu uitaţi să aprindeţi lumânările în serile târzii de toamnă, pentru a crea o atmosferă plină de romantism şi poezie.

 

Related posts

Sapte lucruri uimitoare despre izolatia cu celuloza a podului si a mansardei

Adina Meyers

Decor de vara

Adina Meyers

Pensiunea Dumbrava Soarelui – un loc de poveste

Adina Meyers