Atunci cand vine vorba de decorarea gradinii tale, ideile pe care le poti pune in practica sunt aproape nelimitate. Practic singurul lucru care te poate limita este imaginatia. Atat timp cat ai imaginatie, poti sa obtii o gradina care sa fie amenajata exact pe gustul tau, eleganta si care sa reuseasca sa atraga privirile tuturor persoanelor care vor pasi aici. Nu exista limita nici in ceea ce priveste materialele pe care le putem folosi pentru decorarea gradinii (de la obiecte reciclate si pana la piatra de rau, toate pot fi integrate in decorul gradinii tale, pentru un aer aparte).

In articolul nostru de astazi ne vom indrepta atentia catre piatra de rau, care poate fi folosita cu succes in decorarea unei gradini, indiferent de stilul care predomina aici. Nu trebuie sa apelezi la un specialist in peisagistica pentru a te bucura de un design aparte al gradinii tale – in acest fel poti sa iti pui amprenta asupra felului in care va arata gradina, lucru care iti va oferi o stare de bine. Pietrele de rau se dovedesc a fi un accesoriu foarte util in ceea ce priveste infrumusetarea gradinii noastre, ele fiind simple, elegante si venind in diferite marimi, forme si nuante. Din punct de vedere estetic putem obtine ceva unic cu ajutorul lor.

O prima idee de folosire a pietrelor de rau in amenajarile exterioare ale gradinii noastre este reprezentata de asezarea lor in jurul casei, formand in acest fel o „centura” atractiva din punct de vedere estetic. Un fel de alee mica, care ne va ajuta sa scapam inclusiv de buruienile nedorite (iti recomandam in acest caz si folosirea unei folii protectoare). La fel de bine putem folosi pietrele de rau si pentru a decora pe margine aleea principala. O sa vezi ca va arata extraordinar, mai ales daca aleea este una care serpuieste, iar noi ne vom folosi si de niste lampi solare pentru a lumina aceasta portiune a gradinii noastre.

Nu trebuie sa iti faci griji de faptul ca design-ul va deveni unul monoton in cazul in care exagerezi cu aceste elemente decorative. Poti sa aduci un plus de culoare in ceea ce priveste pietrele de rau prin simpla plantare a unor mici arbusti decorativi, dar la fel de bine putem sa apelam si la tufele de flori colorate. Se vor simti foarte bine aici, iar rezultatul final va fi unul foarte placut ochiului, dupa cum se poate observa in imaginea de mai sus.

Piatra de rau este unul dintre elementele folosite destul de intens in amenajarile exterioare, iar acest lucru se datoreaza utilitatii sale, dar si faptului ca este un material foarte rezistent in fata intemperiilor vremii. Piatra de rau mai poate fi folosita chiar si pentru crearea unui gratar sau a unor mese elegante, unde putem lua masa in timpul serilor calduroase de vara.

De ce nu, putem chiar sa cream un iaz, a carui margine va fi decorata intr-un mod ingenios folosind acest element de decor. Chiar si gardul, pe care il vom folosi pentru a delimita cele mai importante zone ale gradinii noastre, poate sa fie unul realizat din piatra de rau. Dupa cum se poate observa, posibilitatile sunt unele nelimitate, atat timp cat avem determinare si o imaginatie bogata.

Related posts

Interventii eficiente cu trape de fum pentru evacuarea in caz de incendiu

Adina Meyers

Casa pasiva vs. clasica

Adina Meyers

Tunelul solar – 100% lumina naturala unde nu credeam ca este posibil

Adina Meyers