LifeStyle

Cum poti sa intretii usor curatenia, atunci cand ai animale de companie

Oare cine nu isi doreste un animal de companie jucaus si dragastos, care sa ne umple zilele atunci cand suntem acasa sau sa ne linisteasca si relaxeze in momentul in care venim obositi de la locul de munca? Foarte multe familii detin un animal de companie, insa numarul celor care stiu intr-adevar ce trebuie sa faca pentru a intretine cum trebuie curatenia este destul de mic.

Curatenia dupa animalele de companie, un lucru anevoios?

Cu totii stim ca in momentul in care te-ai hotarat sa ai un animal de companie, indiferent daca vorbim de un caine sau o pisica, va deveni putin mai „complicat” pe partea de curatenie. Multi se resemneaza cu ideea ca nu vor mai avea niciodata casa curata, insa este gresita aceasta abordare. De ce? Pentru ca solutii exista, trebuie doar depus putin efort.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te asiguri ca animalutul tau este perfect sanatos, precum si curat. Atunci cand sanatatea este una foarte buna parul nu mai cade atat de mult de pe acesta, iar riscul de aparitie a „musafirilor nepoftiti” scade si el foarte mult. E bine sa faci vizite periodice la veterinar, precum si sa ii periezi zilnic blanita, deoarece cest lucru o va face sa fie mult mai lucioasa, precum si rezistenta, mai ales daca apelam la solutii naturale.

Prin perierea cat mai frecventa a animalutului tau de companie o sa reduci foarte mult cantitatea de par care va ajunge peste tot prin casa ta. De altfel, parul reprezinta cea mai mare provocare, deci e bine sa apelam nu doar la mijloacele de preventie, ci sa avem la indemana si „uneltele” necesare pentru a-l aduna pe tot. Sunt aspiratoare speciale, care te pot ajuta sa aduni o cantitate mai mare de par de pe jos decat cele conventionale. Dar in final tot o sa ajungi la solutiile simple, ca de exemplu utilizarea unei manusi de cauciuc, pe care o vei uda, dupa care vei trece cu mana peste suprafetele unde ai observat ca se afla par. Pana la 99% din acesta va fi adunat.

Alegerea unor electrocasnice speciale, care sa fie create pentru locuintele in care se afla si animale de companie, este valabila si in ceea ce priveste masinile de spalat rufe. Sunt modele pe piata care vin cu optiuni menite sa indeparteze mult mai eficient parul de animale de pe hainele noastre.

Un alt lucru pe care il poti face, de preferat din timp, este sa iti inveti animalul sa manance, precum si sa doarma, intr-un singur loc, iar asta pentru ca in acest fel aici se va aduna cea mai mare parte din mizerie, iar tie iti va fi mult mai usor sa o aduni. De asemenea, nu lasa murdaria sa se adune, spunand ca vei face curat mai tarziu, deoarece in acest fel nu vei face altceva decat sa te aglomerezi, iar tot tie iti va fi mai greu.

Citeste si: Cum sa scapi de alergia la animale

In cazul petelor rezistente, evita sa apelezi la solutii chimice, pentru ca ele nu vor afecta doar sanatatea pufoseniei, ci si a ta si a celorlalti membri ai familiei tale. Bocarbonatul de sodiu poate sa faca niste adevarate minuni, mai ales daca vom actiona din timp. Tot ce trebie sa facem este sa il presaram peste mizeria facuta de animale si sa il lasam sa actioneze timp de o ora. Pe langa faptul ca murdaria va disparea, bicarbonatul de sodiu va absorbi chiar si mirosul neplacut.

Related posts

Fall trends 2019 – gama Rowenta Premium Care pentru coafuri statement

Adina Meyers

Ce puteti darui de Sf. Maria? Buchete de flori realizate cu drag!

Adina Meyers

Saint-Gobain Rigips si Asociatia MaiMultVerde au plantat 5.000 de copaci in Parcul Natural Comana

Adina Meyers