Home

Cele mai frecvente probleme cu căldura cu care se confruntă apartamentele vechi

Căldura într-un apartament este unul dintre cele mai importante subiecte, alături de structura de rezistență, pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când iei în calcul să te muți într-un astfel de loc. În timp, eficiența energetică a unei locuințe la bloc va scădea. Materialele se erodează, sunt tot mai uzate, iar acest lucru conduce la camere mai reci atunci când cauți să te încălzești și la un consum ridicat, dar și la facturi mai mari din cauza căldurii irosite de casa ta.

 

Cele mai frecvente probleme cu căldura cu care se confruntă apartamentele vechi:

 

1. Țevile vechi ale blocurilor

Mai ales pentru cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor, problema apei calde poate fi una extrem de deranjantă. În timp ce tu aștepți ca apa caldă să curgă, robinetul rămâne rece pentru minute bune, iar apa care trece îți este imputată drept caldă, ceea ce înseamnă o factură mai mare. Pentru că țevile blocurilor sunt vechi, eficiența lor e scăzută și există chiar și riscul unor probleme pe coloană. Tocmai și de aceea, un boiler eficient va ajuta în rezolvarea acestei probleme, pentru că nu vei mai avea nevoie să aștepți ca apa caldă să ajungă până la etajul tău, în timp ce tu plătești inutil apă rece la suprapreț. Scăpând de această problemă, vei putea controla exact și cât îți permiți să consumi lunar, pentru ca factura să fie suportabilă.

 

2. Vântul suflă pe lângă ramele ferestrelor

Ramele vechi din lemn, cu ferestre clasice pot reprezenta o problema în ceea ce privește căldura unui apartament vechi. Chitul nu mai izolează eficient, ramele sunt umflate de la vopseaua aplicată în ani și ani de renovări, deci geamurile nu se mai închid perfect și în acest fel curenții de aer rece traversează locuința fără probleme. Din nefericire, acest lucru nu face decât să crească destul de mult factura la încălzire sau să facă ineficient sistemul de încălzire al casei. Oricare ar fi scenariul, căldura se risipește iar tu, ca proprietar, vei trăi în disconfort.

 

3. Rulourile vechi

O durată de viață determinată au și rulourile vechi, din lemn cu care unele apartamente ridicate în urmă cu 40 sau chiar 50 de ani au fost dotate. Dacă nu a fost izolată corespunzător, cutia rulourilor de deasupra ferestrelor se poate transforma în sursa frigului produs în încăperi.

 

4. Pereții nu sunt izolați termic

O eficiență termică ridicată a casei pornește în primul rând cu pereții exteriori și interiori ai locuinței. Fără o renovare termică eficientă, căldura din casă se va pierde foarte repede, iar tu vei plăti mai mult pentru același confort de care ai nevoie din punct de vedere al încălzirii. Acesta este un aspect mai costisitor, însă unul foarte important, dacă vrei să rezolvi problemele cu căldura din apartament.

 

5. Ușile nu se închid ermetic

Așa cum de multe ori regăsim în cazul ferestrelor vechi, cu rame pe care vopseaua a fost aplicată într-o cantitate mare în decursul timpului, același lucru se întâmplă și în situația ușilor din locuință, care de multe ori nu se mai închid decât cu forța, iar curenții de aer circulă fără probleme prin yală și pe sub ușă.

 

 

Related posts

Ce este un aparat de spalat cu presiune si cum va poate ajuta un astfel de utilaj

Adina Meyers

Sculele pneumatice, o necesitate in garajul meseriasului

Adina Meyers

Regăsește-ți echilibrul în redefinirea vieții de acasă

Adina Meyers