Amenajari Interioare

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre epilatorul IPL inainte de a cumpara unul

Pentru o femeie care este preocupata de ingrijirea personala epilatorul se numara printre aparatele care nu ar trebui sa lipseasca din trusa acesteia. Inca sunt persoana care vad in ingrijirea personala un simplu moft, insa lucrurile nu trebuie sa fie deloc privite asa – in opinia noastra este chiar o obligatie, pe care trebuie sa o facem din respect pentru cei cu care intram in contact, dar mai ales din respect pentru noi.

Nu vom vorbi astazi despre epilatoare la modul general, ci atentia noastra se va indrepta in special catre epilatoarele IPL care pot fi folosite si acasa. Aceasta tehnologie este una foarte eficienta atunci cand vine vorba de epilare, motiv pentru care multe femei platesc bani grei pentru a beneficia de ea in cadrul saloanelor.

Cum functioneaza un astfel de epilator? Ne putem da seama de acest lucru chiar din denumirea pe care o are. IPL este o prescurtare care vine de la Intense Pulsed Light, adica lumina intens pulsata. Este folosita radiatia electromagnetica din spectrul vizibil, ultraviolet si infrarosu, care intra in contact direct cu pielea si duce la eliminarea parului nedorit.

De ce am spus ca este printre cele mai eficiente metode de a scapa de parul nedorit? Pentru ca impulsurile de lumina incalzesc foliculii pana in punctul in care  bulbul si papila sunt distruse. Acest lucru inseamna ca, cel putin pentru o vreme, firele de par nu vor mai creste.

Epilatorul IPL poate fi folosit fara probleme pe aproape orice zona a corpului. Trebuie insa sa retii faptul ca nu toate modelele sunt unele care pot fi folosite si pentru a elimina parul facial. Daca vrei sa il folosesti si intr-o astfel de situatie atunci trebuie sa fii atenta la specificatii.

Mai trebuie mentionat ca rezultatele nu le vei observa chiar de la prima folosire. Asta pentru ca ai nevoie de cateva sedinte astfel incat pilozitatea sa se reduca semnificativ (in medie sunt necesare minim trei tratamente).

Merita sau nu o astfel de achizitie? Da, pretul unui epilator IPL tinde sa fie destul de ridicat, mai ales daca ne dorim sa ne bucuram de cele mai noi tehnologii. Trebuie insa remarcat faptul ca, daca deja mergi destul de des pentru a beneficia de acest mod de a scapa de parul nedorit, daca o sa cumperi un epilator IPL pe care sa il folosesti chiar tu acasa vei vedea in timp o atenuare a investitiei.

Cum alegi un astfel de aparat? Este o intrebare pe care e normal sa ti-o pui, mai ales ca pe piata gasim mai multe modele interesante, cu variatii destul de mare ale pretului.

Un prim lucru pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti la zonele de utilizare. Asta pentru ca unele epilatoare IPL (care sunt si cele mai scumpe) pot fi folosite pe toate zonele, asadar fata si corp. Poti sa te folosesti de ele si pentru zonele sensibile, ca de exemplu abdomen, inghinal, axila, piept si mustata.

Autonomia este un alt criteriu pe care e bine sa il iei in considerare, mai ales daca ti-ai propus intr-o singura sedinta sa scapi de firele de par de pe intregul corp. Sa nu uitam nici de numarul maxim de pulsatii (care e recomandat sa fie intre 200.000 si 250.000 de impulsuri).

 

Related posts

Apartament modern chic

Adina Meyers

Sugestii de amenajare pentru un balcon ce are o suprafata mica

Adina Meyers

Și cuptorul incorporabil te poate ajuta să pregătești preparate delicioase

Adina Meyers