Amenajari Interioare

Calorifer electric pentru incalzirea casei? Afla cum il alegi pe cel mai bun

Atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei noastre, optiunile pe care le avem la dispozitie tind sa fie destul de diverse. Avem atat de multe aparate pentru incalzit dintre care putem alege, incat parca nici nu stim spre care merita mai exact sa ne indreptam atentia. Tocmai de aceea, inainte de a scoate banii din buzunar si pentru a opta pentru o anumita metoda de incalzire a locuintei noastre recomandam o minima documentare, astfel incat sa stii ca ai luat cea mai buna decizie pentru nevoile tale.

In articolul de astazi noi iti vom vorbi despre cum alegi un calorifer electric pentru incalzirea locuintei tale, iar asta pentru ca, in opinia noastra, el reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pe care le avem la dispozitie, mai ales daca urmarim un cost cat mai mic pe termen lung (asta desigur, daca tinem cont de cateva sfaturi cat se poate de simple). Trebuie spus chiar de la inceput faptul ca alegerea unui calorifer electric este ideala doar atunci cand ne dorim sa incalzim anumite zone din casa (adica cele in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului nostru).

Modul in care functioneaza un calorifer electric (care de obicei este cu ulei) e unul foarte simplu. Practic, in acest ulei se afla o rezistenta care este strabatuta de curent electric, care il incalzeste. In acest fel se realizeaza un schimb de caldura cu elementele radiatorului, care „imprastie” caldura prin camera. Avantajul adus de acest tip de calorifere? Uleiul se raceste putin mai greu, deci chiar daca l-am scos din priza, caloriferul va continua sa dea caldura pentru o perioada. Ideal daca vrem sa ne culcam si nu vrem sa lasam caloriferul in functiune.

La ce trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa cumperi un calorifer eletric cu ulei? In primul rand la puterea maxima pe care acesta o poate avea. Contrar a ceea ce cred foarte multe persoane, consumul eletric nu va reprezenta o problema foarte mare in cazul modelelor care au o putere ridicata. De ce? Pentru ca, pe langa putere, e bine sa ai in vedere si prezenta treptelor de putere, care sa iti permita sa setezi caloriferul astfel incat sa iti ofere exact cat de multa caldura vrei. Poti, de exemplu, cand il pornesti sa il lasi la putere maxima, iar treptat, cu cat se incalzeste mai tare in camera, sa scazi, pana ce este atins un confort termic constant.

Un alt lucru pe care tu trebuie sa il ai in vedere este reprezentat de volumul sau aria maxima pe care acesta o poate oferi. In acest fel o sa stii exact care sunt camerele in care caloriferul s-ar descurca excelent. Nu trebuie sa uitam nici de numarul de elementi din dotarea caloriferului, care este de preferat sa fie unul cat mai mare (adica cel putin 9 elementi daca tu ai un buget mai limitat, iar in cazul in care bugetul iti permite – cel putin 12 elementi sau peste). In acest fel performanta la incalzire va fi una ridicata, iar tu te vei putea bucura de caldura in timpul iernilor foarte friguroase. Merita sa platesti in plus, crede-ne pe cuvant.

Related posts

Advertorial: Cum sa iti redecorezi apartamentul fara sa cheltui o avere

Adina Meyers

Casa cu piscina in mijlocul padurii

Adina Meyers

Apartament cu 3 camere amenajat intr-un stil clasic

Adina Meyers