LifeStyle

5 solutii practice pentru a scapa de alergiile provocate de animalele de casa

Sunt incantatoare, copiii le iubesc si ar sta toata ziua sa se joace cu ele sau sa le urmareasca, reprezinta un factor de relaxare in locuinta, iar in anumite cazuri putem vorbi chiar despre un adevarat tratament pentru stres. Vorbim, desigur, despre animalele de companie pe care foarte multi le tin in locuintele lor, fie ca vorbim despre casa sau apartament. Catei, pisici, iepuri, hamsteri, toate aceste animale vin garantat cu foarte multa distractie pentru intreaga familie, cu responsabilitate, dar si cu anumite riscuri pentru cei mai sensibili din casa. Potrivit unui raport publicat de WebMD, 15% din populatia lumii sufera de o forma de alergie, iar 30 de procente din numarul total acuza alergii la caini si pisici. Printre alte animale care provoaca reactii alergice, precum ochi iritati, probleme respiratorii si stranut se mai numara si vacile, rozatoarele, caii, dar si unele specii de pasari. In cazul cainilor, cauza principala a producerii alergiilor este o proteina secretata de glande, care se instaleaza in aerul din casa, anumite particule ajungand in plamanii stapanilor. Desi e o problema deranjanta, mai ales daca exista copii mici in casa, aceasta poate fi rezolvata, respectand cateva masuri de precautie.

 

5 solutii practice pentru a scapa de alergiile provocate de animalele de casa:

 

1. Aspira totul cu atentie

Curatenia casei este cea mai importanta atunci cand vorbim despre animale de companie si alergii. Firele de par subtiri pe care animalele le lasa prin casa, dar si particulele problema pot fi indepartate folosind un aspirator vertical cu spalare, al carui filtru lavabil reuseste sa retina pese 90% dintre particulele extrafine, de pana la 0,3 microni. In acest caz vorbim despre bacterii, alergeni, par de animale, praf si polen, pentru o casa cu un aer impecabil. Pentru un posesor de animale, curatenia in casa ar trebui facuta de doua ori pe saptamana.

 

2. O zona dedicata animalului tau

Daca ai posibilitatea si spatiul in locuinta, ideal ar fi ca animalul tau sa aiba o zona a sa, iar accesul in alte parti ale casei sa ii fie cat mai restrictionat cu putinta. Desigur, vorbim aici mai mult pentru cineva care are un caine, pentru ca nimeni nu va putea opri o pisica sa exploreze toata casa. Ce este foarte important, daca stii ca exista riscul ca o persoana din familie sa dezvolte anumite alergii, nu lasa niciodata animalul din casa sa puna stapanire pe dormitor.

 

3. Reguli pentru curatenia generala in casa

Spala draperiile si curata mobila saptamanal, curata de doua ori pe saptamana covoarele, iar asternuturile de pat pune-le in apa calda pentru a da cele mai bune rezultate. Daca ai animale de plus in casa, este recomandat sa le tii intr-o vitrina. Pare un efort destul de mare, insa in acest fel poti fii sigur ca reduci riscurile reactiilor alergice.

 

4. O baie pentru pisica

Pentru a scapa pentru moment de alergenii purtati de o pisica, incearca sa o speli cu o carpa umezita cu apa calda de doua ori pe saptamana. Daca refuza sa coopereze, atunci pune-o in apa calduta, pentru 3 minute.

 

5. Curata jucariile animalului din casa

Chiar daca ai pisica sau caine, e important ca nu numai animalul sa fie periat zilnic, ci si jucariile sale sa fie spalate si curatate de doua ori pe saptamana, pentru ca si acestea pot fi cauze pentru producerea reactiilor alergice.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: nd3000

 

 

Related posts

My heart belongs to DADDY Sneakers!

Adina Meyers

Psiholog: autocontrolul şi disciplina nu reprezintă o caracteristică psihoculturală a românilor

Adina Meyers

Snacks-uri pe care le poţi face în casă

Adina Meyers