Amenajari Interioare

4 moduri prin care poți avea mai multă lumină naturală în casă

Să ai parte de o casă luminoasă, doar cu ajutorul luminii solare, este un lucru extraordinar. Însă de foarte multe ori, acest plan pare imposibil, din cauza unui număr de factori externi sau interni, ce împiedică pătrunderea luminii naturale în casă. Ti-am pregătit o listă cu 4 moduri prin care poți rezolva această problemă, bucurându-te în același timp de mai multă lumină, de la răsărit și până la apus. Haide să vedem cum te poți descurca cu această problemă:

 

  1. Decor minimalist

Acel dulap uriaș care îți ocupă mai bine de un sfert din cameră trebuie să dispară, în cazul în care vrei să te bucuri de mai mult lumină naturală. La fel și biroul pe care oricum abia acum realizezi că îl folosești doar pentru a ține televizorul pe el. Află că piesele mari de mobilier absorb lumina naturală, mai ales în cazul în care spațiul este oricum prea mic pentru a putea respira așa cum trebuie. Găsește soluții destepte pentru a suplini prezența acestor mastodonți în locuință, prin achiziționarea unor piese de mobilier mult mai mici, mult mai cool, însă la fel de eficiente.

 

2. Cât mai multe suprafețe lucioase

Dacă aveai impresia că o oglindă îți poate spune dacă arăți bine sau nu, înainte de a ieși din casă, lucrurile sunt puțin mai complexe. Să utilizezi cât mai multe suprafețe lucioase în casa ta este o idee extrem de inspirată, în cazul în care vrei cu adevărat să ai parte de cât mai multă lumină naturală. Și nu doar oglinzile sunt de partea ta în această chestiune, ci și candelabrele, ramele metalice ale fotografiilor de pe pereți, vitrinele, ferestrele mari. Cu cât mai mult luciu, cu atât mai puține șanse ca lumina naturală să fie absorbită de “găurile negre din mobilierul casei tale”.

 

3. ADIO, cromatică dark

Am tot amintit până acum că lumina naturală, pentru a fi păstrată în casă, trebuie să evite contactul cu volume sau nuanțe ce o pot absorbi. Iată că am ajuns la culori. Știi ce haine îți sunt recomandate pe timp de vară, pentru a nu te simți extrem de sufocat de soare: cele în culori deschise. Exact același principiu se aplică și în cazul cromaticii din casă, iar pentru ca lumina naturală de afară să rămână în casă, renunță la cromatica dark. Negru, navy, albastru, verde crud, toate aceste culori trebuie regăsite mai degrabă în dormitor, acolo fiind extrem de benefice pentru odihna ta și a celor dragi. Dar poți scăpa de ele în restul casei.

 

4. Ferestre curate, draperii pe măsură

Dacă vrei să te bucuri de un spațiu în care lumina de afară se simte ca la ea acasă, geamurile trebuie să respecte anumite condiții. În primul rând, trebuie să fie spălate frecvent, cu soluții de calitate pe care le poți găsi pe net, sau la orice supermarket. Draperiile nu trebuie să lipsească din casă, pentru a da un sens decorului interior pe care l-ai ales, însă ține cont de faptul că lumina de afară trece mult mai ușor printr-o perdea curată și deschisă la culoare, decât printr-o draperie opacă și vișinie.

 

Vrei să începi în casa un mic proiect ce ar permite absorbția luminii naturale într-o cantitate mult mai mare? Vrei să îți cumperi oglinzi, draperii noi, vrei să chemi o firmă de transport pentru a te ajuta să scapi de vechiul și sufocantul dulap? Atunci află că poți obține un credit pana la salariu de la vivacredit.ro, pentru care aplici online. Poți obține urgent o sumă de bani, pentru a demara planurile pentru casa ta.

 

Cu un credit online de la vivacredit.ro, ai parte de condiții avantajoase de împrumut, pentru o sumă mică, numai bună pentru a-ți vedea casa renovată exact așa cum ai vrut. Uita de garanții, uită de adeverința de venit, pentru că ai parte de un împrumut online, în cele mai avantajoase condiții.

 

Related posts

6 sfaturi de design pentru o baie mică dar spațioasă 

Adina Meyers

Cum să schimbi rapid aspectul pereţilor

Adina Meyers

Pastreaza caldura dormitorului in sezonul geros

Adina Meyers