Amenajare bucatarie Practic

4 idei pentru o bucătărie moderna și organizată

Atunci când te decizi că e timpul să faci o schimbare în casa ta și mobila de bucătărie este pe listă, trebuie să îndeplinească anumite criterii. Cu alte cuvinte trebuie să fie practică, confortabilă, luminoasă, să îți ofere posibilitatea de a te mișca în voie și să te facă să te simți ca acasă.

KuechenTreff.ro vine în ajutor și îți pune la dispoziție o  gamă variată de bucătării moderne, la comandă, din care te poți inspira. Găsește modelul potrivit pentru tine si pentru casa ta, care să fie confortabilă, ergonomică, modernă și frumoasă, din gama de bucatarii Nobilia!

Și pentru că îți dorești o bucătărie perfectă, iată aici câteva sfaturi utile despre aceste bucatarii moderne de care trebuie să ții cont atunci când alegi mobila pentru bucătărie.

În primul rând, atunci când te gândești că e timpul pentru o bucătărie nouă trebuie să ții cont de cele trei zone necesare unei bucatarii, mai exact zona de gătit, zona de luat masa și zona de trecere. Toate acestea trebuie să fie așezate astfel încât să ofere spațiu și îndemânare. Tocmai din acest motiv mobila la comandă este una dintre cele mai bune opțiuni. Acest tip de bucatarii moderne sunt soluția ideală pentru a folosi eficient spațiul unei camere.

De asemenea, trebuie să ții cont de spațiul de care dispui și în funcție de asta poți opta pentru bucătăria închisă sau open space. Un alt criteriu esențial este dimensiunea bucătăriei. 

În funcție de aceste detalii principale alegi și mobila pentru bucătărie. Gama de bucătării Nobilia este construită astfel încât să completeze armonios și cu success orice începere. Depinde doar de tipul de bucătărie pentru care optați. Pornind de la forma și dimensiunea camerei, a poziționării ușilor și a ferestrelor, puteți decide amenajarea bucătariei în una dintre următoarele variante: pe un singur perete  în forma literei L, în forma literei U sau să alegeți un mobilier de tip insulă.

1. Bucătăria pe un singur perete

Bucătăriile pe un singur perete (sau tip linie, cum mai sunt cunoscute) sunt printre cele mai alese din gama acestor bucatarii moderne. Acest tip de bucătărie este întâlnită cel mai des acolo unde spațiul nu este prea generos, sau nu îți dorești o bucătărie prea mare. Destul de compacte și funcționale, aceste bucatarii moderne  sunt amplasate pe un singur perete. Cu siguranță îți dorești o bucătărie modernă, cu spații de depozitare suficiente și care îți oferă imaginea bucătăriei ideale.

Pentru a obține vizual mai mult spațiu poți opta pentru o abordare modernă, minimalistă sau de inspirație scandinavă. Este un stil destul de căutat la aceste bucătării moderne, abundența de elemente decorative sau mobilierul masiv nefiind indicate. Pentru a păstra un aer ordonat și unitar poți merge pe nonculori sau nuanțe neutre.

2. Bucătăria în formă de L

Printre cele mai ergonomice moduri de organizare datorită formei triunghiulare care se potrivește foarte bine cu încăperea, bucătăria în formă de L este la mare căutare. Aici elemental principal este spațiul.

Un lucru important de care trebuie să ții cont este ca aceasta să aibă suficiente spații de depozitare și să nu fie masivă. Optează pentru culori vii, care să deschidă încăperea. Culorile deschise măresc vizual spațiul din bucătărie și oferă eleganță și unicitate. Poți opta pentru o mobilă de bucătarie care să ofere un constrast deosebit între nuanțe și să o transformi de asemenea și într-un loc de relaxare nu doar de gătit.

3. Mobilierul de bucătărie în forma literei U

Bucătăria în formă de U este spațioasă și mobilierul de bucătărie este așezat pe ambii pereți.

Pentru a respecta circuitul productiv, chiuveta trebuie amplasată pe aceași latură cu celelalte electrocasnice și în general se poziționează pe partea cu geamul. Nuantele neutre si suprafețele lucioase nu vor face altceva decât să reflecte lumina și să amplifice spatiul. Alb, bleu sau tonurile de gri pot fi folosite cu success în amenajarea unei bucatarii modern în formă de U.

4. Bucătăria cu insulă

Faptul că de-a lungul timpului s-a optat pentru tipul de bucatarii moderne open space, au dus la apariția unui nou tip de bucătărie, mai exact cu insulă. Noua generație de bucatarii Nobilia este concepută în așa fel încât să combine cu success designul ergonomic dar și utilitatea prin gama completă de electrocasnice incorporabile care permit o libertate mai mare de aranjare pentru că sunt mai eficiente și mai compacte.

Insula este o soluție atractivă care permite comunicarea dintre spații dar în același timp delimitează bucătăria de zona de living.

Amenajarea unei bucatarii moderne de tip insulă în stil scandinav  îi va da o notă de rafinament și bun gust. Culoarea albă sau culorile neutre sunt alegerea ideală pentru bucatarii moderne în stil scandinav.

Mai mult decât atât, alege să ai un mobilier din gama de bucatarii Nobilia care arată așa cum îți dorești, este perfect funcțional, adaptat nevoilor tale și de calitate superioară. KuechenTreff.ro îți oferă mobila de bucătărie ideală!

Related posts

In ce investesc romanii pentru renovarea locuintei

Adina Meyers

“Hygge”, sau cum sa te relaxezi complet in propria-ti casa

Adina Meyers

Decor vesel pentru Veronica

Adina Meyers