Viziunea sustenabila a studentilor elvetieni pentru Lucerne: Camera ta, camera noastra, camera mea

04 august 2014 , 4326 afisari

O echipa de studenti de la Universitatea de Stiinte Aplicate si Arte din Lucerne, Facultatea de Inginerie si Arhitectura, au avut o idee inovatoare si sustenabila de design pentru orasul lor, situat in partea central-nordica a tarii.

“Partajarea inteligenta” (smart sharing) contine trei camere conectate prin intermediul unui spatiu comun: o camera pentru musafiri si activitati comune, o camera pentru gatit si luat masa si o camera pentru dormit si spalat.

Acest prototip a fost construit din lemn, in asa fel incat sa aiba flexibilitate maxima. Constructia este proiectata pentru a produce cantitati de energie pozitiva care ar putea fi folosite pentru a imparti/partaja energie, ca parte dintr-o mica retea inteligenta din cartierul din Lucerne. Energia in exces este stocata in baterii si poate fi folosita pentru a incarca cu energie biciclete electrice, ca mijloc de transport sustenabil. Aceasta e-bicicleta poate fi de asemenea folosita si pe post de bicicleta stationara pentru exercitii, punand inapoi energia produsa in baterii.

Casa este dotata cu panouri solare fotovoltaice pe acoperis, colectoare termale solare, un sistem de stocare ce refoloseste apa de ploaie si unitati de ventilare descentralizate.

Pe site-ul acesteia, echipa descrie idea ca fiind “conceptul unei cooperative care este ferm ancorat in Elvetia de decenii intregi si se axeaza pe principiul avantajului reciproc”

 

Loading...

Comentarii

Newsletter