Casa in mijlocul unei paduri de pini la Kiev

03 februarie 2017 , 1126 afisari

O casa in mijlocul padurii este un vis frumos pentru multi dintre noi, insa reprezinta o realitate pentru o familie de ucrainieni din regiunea Kiev. Acestia au reusit sa-si construiasca un mic rai printre pini sub forma unei locuinte compacte, in forma de cub.

Citește si: O vila moderna, P+1, care asigura suficienta intimitate

Odata ajuns in curtea casei, poti remarca conceptul care a stat la baza amenajarii gradinii. Arhitectii au dat dovada de respect pentru natura prin alegerea materialelor si a modului in care s-a tratat vegetatia existenta. Perimetrul proprietatii este ingradit cu un gard simplu de lemn, ridicat fara fundatii de beton. Lemnul folosit este ales in nuanta trunchilor de pini, pentru a nu face nota discordanta in sanul padurii.

Curtea casei, o parte a padurii

De asemenea, decizia de a nu taia copacii existenti din interiorul incintei pastreaza integritatea padurii, atat fizic cat si vizual. Pentru un aspect ingrijit, gazonul a fost refacut, iar pentru micsorarea impactului asupra arealului natural, platforma betonata este redusa la minimul necesar, urmarind traseul de la intrare pana la un trotuar ingust de garda in jurul cladirii.

Citește si: 5 case noi si una veche, cu acoperis din paie

Casa a fost construita pentru o familie cu patru membri care se va mari in viitorul apropiat. Din acest motiv, tema de proiectare a presupus o locuinta cu dimensiuni generoase, cu spatii flexibile, cu o mobilare care asigura confortul, dar si cu un aer modern.

Desi privita din exterior nu pare a fi o constructie de mari din dimensiuni, „Casa cub” cuprinde la nivelul parterului un garaj cu doua locuri, un living cu plan deschis, o bucatarie cu zona de bar si un dining cu o masa generoasa pentru familie si cei care vin in vizita.

Citește si: O casa cu 4 dormitoare care pare surprinzator de mica

Interior sobru, dar elegant

Inaltimea dubla a parterului permite ca intregul spatiu sa fie iluminat natural printr-o serie de ferestre ample din sticla clara. Paleta de culori este limitata si este in deplin acord cu mediul natural in care este construita casa. Vopsitoriile sunt de culoare alba, lemnul folosit este intr-o nuanta similara cu cel utilizat in exterior, iar accentele de culoare (masa albastra) nu aduc un contrast puternic amenajarii.

Spatiul inalt este „umplut” vizual cu o serie de corpuri de iluminat masive concentrate in zona locului de luat masa. Acestea sunt montate la cote diferite, iar forma lor organica aminteste de elemente din natura, putand fi comparate cu niste ciuperci conceptuale.

Citește si: Arhitectura spectaculoasa la o casa cu acoperis boltit

Etajul este accesat printr-o scara deschisa, aerisita, construita din lemn si sticla. Acolo se dezvolta zona privata cu doua camere pentru copii si un dormitor matrimonial. Spatiile pentru copii sunt ample, mobilate jucaus si decorate diferit pentru fiecare copil. Atat camera fetitei, cat si cea a baiatului contin zone de dormit, de lucru si pentru joaca. Dormitorul matrimonial, dar si baia, pastreaza cromatica sobra, chiar masculina, a parterului: alb, o combinatie de nuante de negru si lemn.

Sursa foto: www.design-milk.com

Loading...

Comentarii

Newsletter