Pas cu pas: stelute cioplite in lemn

07 septembrie 2015 , 1046 afisari

Mai sunt cateva zile pana la inceperea noului an scolar, iar cei mici parca nu mai au astampar. Va propunem, asadar, sa ii provocam impreuna sa profite de ultima saptamana de vacanta si sa-si consume, in mod creativ, energia acumulata de-a lungul verii.

Cu putin ajutor din partea voastra si cu sfaturile din cartea “Cioplitul in lemn pentru copii” de Sascha Kempter, de la Editura Casa, cei mici vor invata cum sa dea noi forme lemnului. 

Aveti nevoie de o rondela de lemn, preferabil molid, cu diametrul de 10 – 15 cm si o inaltime de 5 cm, hartie, creion, banc de lucru, menghina, dalta plata, ciocan de lemn, cutit de cioplit si, optional, vopsea acrilica galbena sau aurie, apa, pensula.

Citeste si: Cum am decorat o rama foto fantezie

Se lucreaza dinspre exterior spre interior si se avanseaza pas cu pas, lovitura cu lovitura, asa cum vede in prima imagine. (Fig. 1) 

Atentie, lemnul trebuie sa fie fara noduri! Copiati modelul pe rondela de lemn, varfurile stelutei ajungand pana la marginea discului. (Fig. 2)

Fixati, conform imaginii, rondela in bancul de lucru si faceti o taietura pe linia intrerupta dintre varfurile stelei. (Fig. 3)

Cu ajutorul menghinei se fixeaza lemnul pe bancul de lucru si se ciopleste cu dalta plata spatiul dintre varfurile stelutei indepartand de fiecare data doar o bucatica mica. (Fig.4)

Cu ajutorul cutitului de cioplit, puteti taia si rotunji liniile de contur ale stelei. (Fig. 5)

Se coloreaza stelele dupa bunul plac, de exemplu cu culori acrilice. (Fig. 6)

Citeste si: DIY: Leagan-pat din paleti

Sugestie

Puteti perfora mijlocul stelutei folosind un burghiu manual, pentru a se putea lipi un betisor. Ornamentul cu steluta poate fi un accesoriu minunat al gradinii in perioada sarbatorilor de iarna.

Material oferit de Editura Casa

Loading...

Comentarii

Newsletter