Amenajari Exterioare

Idei pentru amenajarea unei gradini moderne

Daca ai o casa la tara, atunci te numeri printre persoanele norocoase care se pot bucura din plin de o gradina in care sa isi petreaca timpul liber si sa isi reincarce bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca.

In procesul de amenajare al unei gradini, atunci cand dorim sa ii oferim un aer modern, sunt sanse sa ni se para ca nu mai stim ce elemente sa integram pentru a ajunge la rezultatul dorit. Insa cu putina imaginatie si tinand cont de cateva reguli simple o sa observi ca este mult mai usor decat ti-ai imaginat tu vreodata sa amenajezi gradina intr-un stil cat mai modern si mai elegant. O sa iti vorbim pe scurt in randurile urmatoare despre unele reguli simple care nu sunt deloc dificil de integrat.

Intr-o casa moderna fiecare lucru isi are locul sau, dezordinea iesind din discutie. Asta este valabil si in ceea ce priveste gradina, liniile curate si evitarea aglomerarii inutile reprezentand litera de lege. Intr-o gradina amenajata in stil modern plantele nu sunt lasate sa creasca de capul lor, ci totul este controlat astfel incat sa obtinem exact aspectul dorit.

Mai este recomandat sa impartim peisajul gradinii noastre in mai multe puncte de reper, fiecare zona avand o anumita intrebuintare. Cel mai probabil multi dintre voi va ganditi ca la acest stil de amenajare totul este foarte strict si plictisitor, insa odata ajunsi la rezultatul final se va observa ca nu este chiar asa, ba chiar din contra – un peisaj modern aduce ceva inedit, unic, original, ceea ce nu vom putea obtine apeland la un alt stil.

Geometria este cea mai buna prietena a ta in cazul acestui stil de amenajare a unei gradini. Fie ca vorbim de cercuri, patratele, dreptunghiuri sau triunghiuri, toate acestea au roluri multiple atat in estetica gradinii tale, cat si in functionalitatea sa, ajutandu-ne sa delimitam principalele zone sau sa „ghidam” vizitatorii spre intrare, de exemplu.

Implementarea unor elemente de decor care sa ne ofere o stare de liniste mai poate fi de asemenea luata in considerare. Majoritatea caselor moderne opteaza pentru acele elemente care ne ajuta sa fim Zen. Cum putem obtine si noi o atmosfera Zen in gradina noastra? Destul de simplu. Printre elementele de baza pe care trebuie sa le integram se numara: apa (care poate fi prezente sub diferite forme, fie ca vorbim de fantani, ape curgatoare, mici iazuri si asa mai departe), delimitari cu ajutorul plantelor, prezenta pietrelor in diferite forme si marimi, iar exemplele pot continua. Este un subiect pe care il vom aborda cu o alta ocazie, deoarece el poate fi dezvoltat foarte mult.

Related posts

Urmeaza recoltarea legumelor: ce trebuie sa stii ca sa obtii o productie sanatoasa si pentru ca tot efortul tau sa fie rasplatit

Adina Meyers

Cum te poate afecta condensul de pe geamuri si cum scapi de el

Adina Meyers

Cel mai mic motoferăstrău cu acumulator STIHL, a ajuns în România

Adina Meyers