Amenajari Exterioare

Gradini amenajate in spatii mici

Gradinaritul, desi la prima vedere nu pare o activitate neaparat interesanta, iti poate aduce multe satisfactii, culminand cu placerea faptului ca ti-ai crescut propria hrana. Iar daca este deja un amator care nu beneficiaza de un petec de pamant cultivabil, stim deja cat de greu iti este sa fii un gradinar fara gradina. Totusi, pentru ca orice are o rezolvare, iti dam cateva solutii si idei care sa te ajute sa-ti cresti plantele preferate pe balcon sau terasa.   

Probabil cea mai ieftina si rapida solutie pe care o poti pune in practica este sa utilizezi un suport textil de pantofi, din acela cu multe buzunare care se agata la partea superioara. Trebuie doar sa umpli compartimentele cu pamant, sa plantezi semintele preferate si sa le uzi din abundenta. Un singur lucru trebuie sa iei in considerare: plaseaza un ghiveci treptunghiular gol sau tava aferenta la baza suportului, pentru ca apa in exces sa se poata scurge. Este o solutie perfecta pentru salate (rucola), plante aromatice si chiar rosii cherry.

Daca ai depus mult efort in amenajarea locuintei si ai vrea o solutie mai estetica, eventual potrivita pentru interior, in bucatarie, iti recomandam sa utilizezi borcane pe post de ghivece. Alege niste recipiente din sticla care sa-ti placa, fa-le un suport metalic trainic si prindele de cateva scanduri de lemn deja fixate pe perete. Poti sa-ti faci un intreg astfel de perete si vei avea intotdeauna la indemana ierburi si mici plante.

In lipsa unei gradini, utilizarea spatiului vertical este, fara indoiala, cea mai avantajoasa solutie. Un palet din lemn sprijinit vertical pe perete poate fi exact ceea ce cauti. Este ieftin, poate gazdui destul de multe rasaduri si poate constribui la crearea unei atmosfere deosebite pe terasa unde iti bei cafeaua in fiecare dimineata.

Daca vrei sa cultivi si altceva in afara de plante aromatice sau plante cu radacini putin adanci, avem o solutie care sa nu ocupe mult spatiu. Alege cateva recipiente mai adanci, monteaza pe peretele in dreptul caruia ai de gand sa le pui niste grilaje de lemn si obtii mediul ideal pentru plantele agatatoare sau mai inalte. Poti creste acum castraveti sau tomate carora le poti dirija cresterea pentru a nu ocupa mult spatiu.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

 

Related posts

Și holurile mici pot fi amenajate foarte șic

Adina Meyers

4 paşi simpli pentru a avea propria rocărie

Adina Meyers

Flori, plante si culori

Adina Meyers