Trucuri pentru amenajarea gradinii

04 aprilie 2011 , 2897 afisari

Simplitatea este de fapt chiar baza oricarui concept de design sau arta in general. Pentru gradina ideal ar fi sa aplicati aceasta simplitate prin alegerea a maximum doua sau trei culori pentru plante pe care sa le repetati in toata gradina. Simplitatea va va ajuta sa creati balanta perfecta dintre constructie, arhitectura (casa), modelul gardului, forma gradinii si, efectiv, spatiul verde.

Culoarea plantelor unifica legatura cromatica dintre exteriorul casei, culoarea acoperisului, culoarea pavelelor, a aleiilor si zona verde. Daca avem o casa deschisa la culoare cu un acopris maro, clar vom folosi cat mai mult verde si maximum doua nuante de culoare: mov si lila; galben si portocaliu; rosu si roz.

Pentru a crea iluzia de adancime a gradinii puteti folosi plante inchise la culoare in fata si cat mai texturate si colorate in spate.

Fie ca vorbim de o zona verde care inconjoara o piscina, o gradina micuta din spatele casei, fie de un parc rezidential cu fantani si copaci de 5 m inaltime, accesoriile sunt detaliile cele mei importante.

Desi nu ati considera o terasa un accesoriu, eu il vad asa, mai ales daca este deschisa; asta inseamna ca elementele integrate pe aceasta terasa vor face legatura dintre zona verde si casa.

Fierul forjat, lemnul, impletitura naturala sau artificiala sau orice alt material sunt potrivite atat timp cat se ramane in cromatica si se respecta regulile de stil si proportie. Nu uitati ca in afara de plantele care cresc in pamant, ghivecele cu plante au si ele rolul lor decorativ, fie puse pe terasa, fie pe alee in gradina. Ghivecele ar trebui sa urmareasca linia mobilierului. Le recomand pe cele ceramice, dar fara prea multe aplicatii sau imprimeuri si, ideal, cat mai mari si atipice.

Iluminatul este primordial. Va sugerez corpuri de iluminat cat mai moderne care sa se piarda in verdeata.

Lampile solare sunt si ele o optiune, daca nu vi se permite un circuit electric exterior.

Per ansamblu, amenajarea unei gradini este o provocare, ca de altfel orice amenjare, dar am increderea ca veti reusi, daca va sunt stabilite clar niste directii concrete si va limitati la ele.

DEKORE STUDIO

Amalia pradescu 
Interior Designer

Tel: +40 744 681 216
Fax: +40 318 17 09 55

 

Loading...

Comentarii

Newsletter