Plantele aromatice

21 septembrie 2011 , 609 afisari

Fie ca sunt cultivate direct in gradina, fie ca sunt plantate in ghivece pe balconul de la bloc, acestea prezinta aceleasi proprietati, incantandu-va mirosul ori de cate ori va aflati in apropierea lor.

Atunci cand te decizi sa rasadesti astfel de plante este indicat sa te adresezi unui magazin de specialitate in care poti gasi soiuri diferite, fie sub forma de seminte, fie sub forma de rasaduri. Odata ce te-ai decis asupra unei plante este indicat sa ceri cateva instructiuni de plantare sau ingrijire intrucat plantele aromatice sunt destul de sensibile si au nevoie de multa atentie din partea ta.

Asa ca, cu mult drag si cu multa atentie vei reusi sa plantezi cele mai aromate feluri de plante in propria ta gradina sau chiar in ghiveciul din bucatarie.

Mai inainte de a le planta este indicat sa te feresti de pamantul ambalat pentru flori intrucat acesta este bogat in azot, fosfor si potasiu, lucru care defavorizeaza dezvoltarea plantelor aromatice. Incearca sa pregatesti un pamant special pentru ele.

De asemenea, odata ce le sadesti va trebui sa te uiti cu mare atentie pe instructiunile de pe ambalaj. 

Loading...

Comentarii

Newsletter